Field Service Engineer Compressoren Noord Nederland – 297

Vacaturenummer: 297

Ben jij Field Service Engineer en ben je op zoek naar een echte uitdaging? Wordt Field Service Engineer Compressoren bij Hoerbiger (website: https://www.hoerbiger.com/) waar mensen en kwaliteit centraal staan.

 

Jouw Functie
Als Field Service Engineer Compressoren werk je aan uiteenlopende complexe zuigercompressoren bij klanten in het Noorden van Nederland (vnml Groningen), wanneer nodig in de Benelux en op jouw verzoek soms buitenland. Jouw werkzaamheden als Field Service Engineer Compressoren bestaan uit reparatie, installatie, service, upgrades en inbedrijfstelling van compressoren, kleppen, regelsystemen en aanverwante delen.

Als Field Service Engineer Compressoren zal je nauw samenwerken met jouw collega’s. Je zal regelmatig samen op project gaan of mensen aansturen die je erbij helpen. Het wordt zeer gewaardeerd als je feedback ter verbetering doorgeeft aan de interne organisatie. Hier wordt ook echt wat mee gedaan.

Het verloop van jouw projecten
Als jij als field service engineer compressoren op de klantlocatie komt, maak je plan van aanpak waarna je de uitvoering van jouw project doet via een gedetailleerde scope. Wanneer nodig bespreek je dit met jouw fieldservice supervisor en/of de klant. Als je hulp hebt van lokale monteurs, dan schat je hun kennis in en deel je ze in binnen het field service project.

Binnen jouw fieldservice projecten zal je mensen treffen van verschillende afkomst. Het is belangrijk om als field service engineer compressoren open te staan voor de verschillen van deze culturen en goed te kunnen inspelen hierop om de projecten goed af te ronden.

Tijdens jouw werkzaamheden als field service engineer compressoren, hou je een nauwkeurige rapportage bij die je overhandigt aan de klant en jouw fieldservice supervisor. Dit is belangrijk voor facturatie en als er andere fieldservice engineers na jou komen om te zien welke werkzaamheden je hebt uitgevoerd aan de zuigercompressoren.

Jij beschikt over de volgende talenten

 • Sterke persoonlijkheid, je staat stevig in jouw schoenen
 • Je ziet jouw projecten als jouw verantwoordelijkheid (ownership)
 • Klantgericht met een commerciële houding
 • Zelfstandig, maar zeker ook collegiaal en een teamplayer
 • Aanpakkersmentaliteit, met een flexibele instelling
 • Representatief en enthousiast
 • Leergierig
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Kwaliteitsgericht met een sterk gevoel voor veiligheid
 • Je wilt je voor minimaal 5 jaar binden aan een nieuwe werkgever

Jouw profiel voldoet minimaal aan de volgende eisen

 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Beheersing van Duits zou mooi zijn.
 • Bij voorkeur een afgeronde MTS WTB of vergelijkbaar. Niveau mag ook door werkervaring verkregen zijn.
 • In bezit van Rijbewijs B.
 • Goede kennis van equipment zoals: (zuiger)compressoren, grote motoren (bijvoorbeeld schepen of vrachtwagens/wkk’s).
 • Goede kennis van smering en de meettechnieken binnen rotating equipment voor uitlijning. (klok/laser).
 • Bereid om regelmatig in hotels te verblijven wanneer field serviceprojecten buiten regio Noord-Nederland liggen.
 • Sterk in tekeninglezen (mechanisch).
 • Woonachtig in het Noorden van Nederland

Organisatie
Hoerbiger is een zeer bekende naam in de wereld van compressoren (website: https://www.hoerbiger.com/) Ze zijn een klantgericht en succesvoll bedrijf en wereldwijd actief. De vestiging in Nederland is verantwoordelijk voor de field service werkzaamheden binnen de Benelux en Duitsland. Dit bedrijf kenmerkt zich door gevoel voor kwaliteit, klantgerichtheid en menselijkheid. In de markt van zuigercompressoren hebben ze diverse unieke producten waar eigen patenten voor zijn. Dit maakt dat deze compressor specialist een logische keuze bij deze specialistische field service projecten aan zuigercompressoren. Er zijn veel lange dienstverbanden en medewerkers zijn trots om hier te werken.

Locatie
De insteek is om zoveel mogelijk in regio Noord Nederland te werken, echter zal je ook regelmatig collega’s helpen in andere delen van Nederland of eventueel Benelux. Je zult daarom ook in hotels verblijven als terugrijden te ver is. Ook zijn er mogelijkheden om op termijn internationaal te werken wanneer je hier als field service engineer compressoren een voorkeur aan geeft. Dit is afhankelijk van de klantvragen en projecten.

Afdeling
Binnen de Nederlandse vestigingen (Noord en West) van jouw organisatie werken rond de 9 field service engineers compressoren samen met fieldservice supervisors.

Stijl aansturing
Van jou wordt verwacht dat je geheel zelfstandig te werk kan gaan binnen deze projecten. Aansturing zal op grote lijnen zijn en meer op resultaten dan dat op jouw vingers gekeken wordt.

Inwerkperiode, Training & Opleiding
Je zult afhankelijk van jouw kennis worden bijgeschoold. Er is een gedegen inwerkprogramma beschikbaar en dit zal worden gecombineerd met het meegaan met collega’s op project zodat je ook lekker buiten bezig bent. Van jou wordt verwacht dat je een gedegen ervaring hebt als field service engineer van compressoren en of ander groot motorisch equipment zodat je snel inzetbaar bent. Tijdens jouw loopbaan als field service engineer compressoren bij dit bedrijf kan je allerlei specifieke opleidingen en trainingen volgen. Er is onlangs iemand aangesteld die ontwikkeling van de medewerkers als een van de speerpunten heeft gezet.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salaris: € 3.000,- tot € 4.000,- afhankelijk van jouw kennis en kunde.
 • Bedrijfsauto
 • Mobiele telefoon
 • Laptop
 • CAO Metaal en Techniek
 • Overwerktoeslagen
 • Vergoedingen voor werk in buitenland, offshore, eetgeld.
 • Creditcard voor hotelverblijf.

Contractvorm
Jaarcontract met uitzicht op onbepaalde tijd bij goed functioneren.

Carrièremogelijkheden
Zeker omdat het hier om een nieuwe vestiging gaat, liggen er kansen op doorgroei in functie. Het potentieel wordt grotendeels bepaald door jouw prestaties, inzet en leergierigheid.

Werktijden
Binnen de functie van field service engineer compressoren rij je regelmatig lange afstanden naar fieldservice projecten. Ook lopen projecten soms uit door tegenvallers. Jij ziet het als uitdaging om als field service engineer compressoren deze projecten binnen de deadlines op te leveren en ziet overwerk in een dergelijke situatie als een logisch gevolg. Gelukkig krijg je daar mooie vergoedingen en toeslagen voor terug.

Solliciteren
Heb jij interesse in Field Service Engineer Compressoren Noord Nederland – 297, reageer dan rechtsonder via de knop Reageer direct!

Heb je vragen? Ik help je graag!

Rudi van Vliet

Technisch Recruiter

BEL: 015 - 88 77 309

E-mail: solliciteren@thefieldservicecompany.nl