Field Service Engineer Food Processing

Vacaturenummer: 264

Jij zoekt een job waar je zowel Service als Commissioning van installaties doet. Je houdt van complexe techniek, bent allround ontwikkeld in zowel WTB en Elektrotechniek en zoekt een betrokken werkgever waar je meer dan een nummer bent.

Jouw Functie
Als field service engineer food processing ben jij verantwoordelijk voor de test, installatie, commissioning en service aan procesinstallaties voor de productie van allerlei voedingsmiddelen.

De installaties bestaan uit een combinatie van pompen, mixers, vullers, opschuimers en kleppen en allerlei randapparatuur daar omheen zoals besturingen, aandrijvingen en sensoren.

Als field service engineer food processing word je al bij het bouwen en testen betrokken in de werkplaats, je zal vaak je eigen systemen testen en zet deze op transport naar jouw internationale projecten. Daar op project aangekomen controleer je het transport en zorg je dat de machines op de juiste plek komen te staan in de productiehal. Hierbij zal je als field service engineer veelal hulp krijgen van lokale mensen die je meehelpen in dit project wanneer nodig.

Als de procesinstallatie op zijn plek staat en je hem helemaal hebt uitgelijnd en aangesloten op de besturingskasten, begin je met de test en commissioning. Omdat je deze machinelijn zelf al getest hebt in de werkplaats ben je goed bekend met de werking en eventuele storingen die je tegen kan komen. Mochten er nieuwe storingen voorkomen dan los je deze op en kom je er zelf niet uit dan kan je rekenen op een enthousiast team van betrokken engineers of collega field service engineers food processing die je hierbij helpen.

Als de hele procesinstallatie draait naar klantwens en specificaties, lever je hem op aan jouw opdrachtgever. Hierna zorg je als field service food processing voor een enthousiaste en grondige training voor de operators die de machines zullen bedienen.

Naast het installeren en inbedrijfstellen van nieuwe installaties ben je als field service food processing ook actief in de field service en reparatie van operationele installaties die al in het veld staan.

Organisatie
Jouw werkgever is een middelgrote onderneming van rond de 50 betrokken werknemers. De klanten bevinden zich door de hele wereld en ze zijn de laatste jaren enorm gegroeid door succesvolle verkopen en projecten. Hun grootste uitdaging op dit moment is om goed personeel aan te trekken en daar hebben ze jou voor nodig! Hun cultuur valt goed te omschrijven als betrokken, klantgericht, kwaliteit gedreven, handen uit de mouwen en collegiaal.

Jij beschikt over de volgende talenten

 • Enthousiast en proactief.
 • Betrokken en loyaal, je voelt je het visitekaartje van jouw werkgever en bent trots op waar je werkt.
 • Kwaliteit en veiligheid staan centraal.
 • Je laat je niet uit het veld slaan door tegenslagen.
 • Klantgerichte en commerciële houding.
 • Analytisch en helikopterview. Je overziet het gehele productieproces.
 • Aanpakkersmentaliteit.

Jouw profiel voldoet minimaal aan de volgende eigenschappen

 • Een afgeronde technische opleiding in de richting van werktuigbouwkunde of elektrotechniek (of soortgelijk).
 • Werk en denkniveau MBO+.
 • Goede kennis en veel werkervaring met mechanische productie-installaties. Bij voorkeur met pompen, kleppen en procestechniek.
 • Goede basiskennis van en werkervaring met PLC techniek (geen programmeren). Er wordt hier met zowel Siemens als Allen Bradley gewerkt. Je bent in staat om in deze besturingen storingen te zoeken en eventueel kleine aanpassingen te maken. Je zal hier ook door jouw collega’s van de engineeringsafdeling mee geholpen worden als dat nodig is.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je zal als field service engineer food processing tussen de 50 en 60% van jouw tijd in het buitenland werken met gemiddelde periodes van 2 weken met een max van 3 weken.
 • In bezit van Rijbewijs B.

Locatie
Flevoland.

Afdeling
Jouw service afdeling bestaat uit een enthousiast en betrokken team. Er werken 4 field service engineers food processing samen met ervaren inleners die ingehuurd worden om de pieken op te vangen. Om hun kennis vast te houden in huis en omdat het bedrijf een snelle groei doormaakt, is er een vacature voor een nieuwe field service engineer food processing. Jullie worden aangestuurd door een ervaren en enthousiaste service manager die zelf uit het field service vak komt. Hij geeft veel vrijheid en verantwoordelijkheid en is direct in zijn communicatie.

Inwerkperiode, Training & Opleiding
Je zal als field service engineer food processing vooral on the job getraind worden door jouw collega’s, dus in de praktijk binnen de werkplaats of projecten in het buitenland. Het is belangrijk dat je ook zelf actie neemt en zorgt dat je ook kennis haalt wanneer je het nodig hebt. Waar nodig krijg je trainen en/of opleidingen om jouw theoretische kennis op peil te krijgen.

Salaris

 • Jouw werkgever werkt met een All-in Salaris wat een stuk hoger ligt dan een normaal basissalaris. Jouw voordeel is dat je altijd garantie hebt van een hoog maandsalaris, ook als er minder werk is. Mede komt jouw pensioen hoger te liggen en werkt het door bij het aanvragen van bijvoorbeeld een hypotheek of (je weet maar nooit) een WW.
 • Een goede tijd voor tijd regeling.
 • Overnachtingsvergoeding/scheidingsregeling.
 • Buitenlandregeling volgens de Regeling Rijksambtenaren.
 • CAO Metaal en Techniek.
 • Reiskostenvergoeding voor woon/werkverkeer.

Contractvorm
In eerste instantie krijg je een jaarcontract. Afhankelijk van jouw prestaties wordt bepaald of je erna een vast contract krijgt.

Carrièremogelijkheden
Jij wilt jezelf de komende jaren ontwikkelen en werken als field service engineer food processing. Mocht jouw ambitie veranderen dan zijn er genoeg mooie doorgroeimogelijkheden binnen jouw werkgever.

Werktijden
Als Field Service Engineer Food Processing begrijp je dat jouw functie afhankelijk is van projecten en dat het voorkomt dat je overwerkt. Als je in de werkplaats werkt, zal je veelal binnen kantooruren werken.

Solliciteren
Heb jij interesse in Field Service Engineer Food Processing, reageer dan rechtsonder via de knop Reageer direct!

Heb je vragen? Ik help je graag!

Rudi van Vliet

Technisch Recruiter

BEL: 085 00 44 2 33

E-mail: solliciteren@thefieldservicecompany.nl