Field Service Engineer Maintenance Verpakkingsmachines

Vacaturenummer: 252

Ben jij een echte vakman met veel ervaring en kennis van onderhoudstechniek en zie jij hoge kwaliteit van service en onderhoud als centraal onderwerp voor tevredenheid en binding van jouw klanten?

Jouw Functie
Als Field Service Engineer Maintenance Verpakkingsmachines ben je actief in het onderhoud en reparatie van allerlei uiteenlopende verpakkingsmachines die jouw werkgever in het verleden heeft ontwikkeld en geplaatst bij klanten door de gehele wereld.

Je reist zelfstandig naar klantlocaties waar je een inschatting maakt van de werkzaamheden. Aan de hand hiervan maak je een planning en bestel je wanneer nodig de benodigde onderdelen. Daarna ga je aan het werk om de service te verrichten.

Het werk moet zeer nauwkeurig gedaan worden omdat de machines jarenlang zonder problemen moeten kunnen draaien. Vandaar ook dat we een echte vakman zoeken voor deze functie. De nadruk ligt op mechanische capaciteiten met lichte elektrische kennis (elektrisch schakelen).

Naast jouw werk als field service engineer maintenance verpakkingsmachines kan je ook verder leren via trainingen en cursussen om je kennis te vergroten en wellicht door te groeien naar commissioning engineer.

Je zal ook regelmatig training geven aan lokale operators en adviseren over spare parts aan klanten. Jouw buitenlandse projecten zullen voornamelijk op werkdagen zijn en je kan dan in het weekend naar huis.

Jij beschikt over de volgende talenten

 • Sterke en nuchtere persoonlijkheid.
 • Proactief met een sterke drang naar kwaliteit en veiligheid.
 • Analytisch en je gaat systematisch te werk.
 • Doorzettingsvermogen, je geeft niet op tot je de oplossing hebt.
 • Flexibel en loyaal.
 • Klantgericht met een commerciële houding.
 • Liefde voor complexe en moderne technieken.
 • Interesse in en respect voor andere culturen.
 • Goed in het overbrengen van informatie in de vorm van trainingen.

Jouw profiel voldoet minimaal aan de volgende eisen

 • Goed geleerd vakmanschap in een machinebouwomgeving. Opleiding is niet essentieel, wel jouw kennis van techniek.
  Bij voorkeur heb je ervaring met verpakkingsmachines, maar dit is geen must!
 • Kennis van elektrisch schakelen, je kan elektrische schema’s lezen en aan en afkoppelen van elektromotoren en frequentiedrives.
 • Nauwkeurig in rapportages.
 • Meerdere jaren ervaring binnen machinebouwomgevingen (productiemachines), liefst in de rol van field service engineer.
 • Je houdt van internationaal werken. (Door de weeks ben je op klus en verblijf je vaak in hotels en in het weekend ben je meestal thuis. Je werkt meestal in Europa en soms erbuiten).
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • In bezit van Rijbewijs B.
 • Je woont in Midden Nederland.

Organisatie
Jouw werkgever is een zeer succesvolle machinebouwer van verpakkingsmachines die gericht zijn op het sorteren en plaatsen van producten in dozen. Het bedrijf heeft meerdere oplossingen en machines hiervoor en is continu in ontwikkeling om de concurrentie voor te blijven. Innovatie en klantgerichtheid staan hierbij voorop en dit wordt mogelijk gemaakt door een enthousiast team zowel mannen als vrouwen waarbij liefde voor techniek voorop staat. Deze formule is zo succesvol dat er genoeg projecten zijn voor de komende 2 jaar. Om goed onderhoud te kunnen verrichten op deze projecten als ze eenmaal draaien is er behoefte aan diverse field service engineers maintenance De cultuur is hard werken, betrokken, sociaal, innovatief en klantgericht.

Locatie
Je woont op een goed berijdbare afstand van midden Nederland.

Afdeling
Jouw afdeling bestaat uit een kleine 20 field service engineers en commissioning engineers en wordt aangestuurd door een enthousiaste en jonge servicemanager die al jaren bij dit bedrijf werkt. Hij weet als geen ander hoe het is om als field service engineer maintenance verpakkingsmachines in het buitenland te staan en alleen de projecten tot een succes te brengen.

Stijl aansturing
In jouw functie van field service engineer maintenance verpakkingstechniek ben je voornamelijk zelfstandig bezig en krijg je zeer veel vrijheid. Dit brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee en er wordt verwacht dat je hier erg goed mee weet om te springen. De aansturing is voornamelijk op hoofdlijnen en zo nu en dan een vergadering.

Inwerkperiode, Training & Opleiding
Deze vacature is voornamelijk gericht op een ervaren field service engineer maintenance om te garanderen dat ze binnen korte termijn werkzaam kunnen zijn in het veld. De inwerkperiode is een 2 à 3 weken op de bedrijfslocatie en daarna voornamelijk on-the-job training door ervaren field service engineers maintenance of zelfstandig het veld in. Extra opleiding is mogelijk door externe trainingen en opleidingen.

Salaris

 • € 2.000,00 – € 3.500,00 basissalaris.
 • Buitenlandtoeslagen.
 • Diverse onkostenvergoedingen.
 • Mobiele telefoon.
 • Laptop
 • Auto v/d Zaak (personenauto).

Contractvorm
Jaarcontract wat bij goed functioneren wordt omgezet naar vast.

Werktijden
Als field service engineer verpakkingsmachines werk je voornamelijk op werkdagen en ben je meestal in het weekend thuis. Omdat projecten een strakke deadline hebben, komt overwerk veel voor en als field service engineer verpakkingstechniek begrijp je dat dit een onderdeel is van jouw functie. Gelukkig staan daar gunstige vergoedingen en beloningen tegenover.

Woon- Werkverkeer
Meestal zal je rechtstreeks naar het vliegveld rijden of naar de projecten. Je hebt een bedrijfsauto (personenauto) waarmee je deze kilometers aflegt. Je woont liefst wat centraler in Nederland, maar zou je wat verder wonen, dan vragen we je toch om te reageren.

Solliciteren
Heb jij interesse in Field Service Engineer Maintenance Verpakkingsmachines, reageer dan rechtsonder via de knop Reageer direct!

Heb je vragen? Ik help je graag!

Rudi van Vliet

Technisch Recruiter

BEL: 085 00 44 2 33

E-mail: solliciteren@thefieldservicecompany.nl