Field Service Engineer Verpakkingsmachines ZZP Freelance PROJECT

Vacaturenummer: 247

Ben jij ZZP-er / Freelancer met goede kennis van elektrotechniek, besturingstechniek en motion control? Ben je op zoek naar internationale uitdaging, ga je voor een langdurige relatie met jouw opdrachtgevers en wil je graag vaker ingezet worden op innovatieve en internationale projecten?

Jouw Functie
Als ZZP field service engineer verpakkingsmachines ben jij eindverantwoordelijke voor nieuw te installeren verpakkingsmachinelijnen, voornamelijk binnen Europa.

Je zal on the job ingewerkt worden op de machines, dit gebeurd door mee te lopen met ervaren collega’s maar ook zal je regelmatig alleen naar de klant gaan en kan je bij technische uitdagingen rekenen op de ondersteuning van collega’s op de zaak.

Aangekomen op de site controleer je of de besturingen, aandrijvingen en mechanische delen staan ingesteld op de specificaties die jouw engineeringsafdeling heeft opgegeven in de manuals. Vervolgens begint de testfase en controleer jij als Freelance Field Service Engineer Verpakkingsmachines systematisch de verpakkingsmachines op de juiste werking. Bij storingen en problemen weet jij de juiste analyse te maken en werk je naar een oplossing toe. Je kunt als field service engineer verpakkingsmachines altijd rekenen op hulp van jouw collega field service engineers en de engineerings afdeling.

Na de oplevering van de verpakkingsmachines, geef je trainingen aan de operators en lokale monteurs zodat ze alles weten over de werking en licht onderhoud van de verpakkingsmachines. Je krijgt in jouw job als field service engineer verpakkingsmachines te maken met grote verschillen in cultuur en jij ziet het als een uitdaging om samen succesvolle projecten af te ronden.

Tijdens het project meld je de vorderingen en maak je een rapportage van de storingen die je tegenkomt. Als ZZP Field Service Engineer Verpakkingsmachines overhandig je deze aan het eind van je project aan de klant en aan jouw werkgever, zodat de juiste rapportage altijd voor handen is wanneer een volgende Field Service Engineer Packaging aan de verpakkingslijn werkt.

Jij beschikt over de volgende talenten

 • Sterke en nuchtere persoonlijkheid.
 • Proactief met een sterke drang naar kwaliteit en veiligheid.
 • Analytisch en je gaat systematisch te werk.
 • Doorzettingsvermogen, je geeft niet op tot je de oplossing hebt.
 • Flexibel en loyaal.
 • Klantgericht met een commerciële houding.
 • Liefde voor complexe en moderne technieken.
 • Interesse in en respect voor andere culturen.
 • Goed in het overbrengen van informatie in de vorm van trainingen.

Jouw profiel voldoet minimaal aan de volgende eisen

 • Afgeronde MBO WTB, Elektrotechniek, Mechatronica, Industriële Automatisering of vergelijkbaar.
 • Goede kennis van PLC techniek (geen programmeren).
 • Ervaring met fijnmechanische technieken zoals verpakkingstechniek, sorteertechniek of soortgelijke techniek met veel raakvlakken.
 • De locatie waar je woont, mag wereldwijd zijn.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • In bezit van Rijbewijs B.

Organisatie
Jouw opdrachtgever is een succesvolle machinebouwer van innovatieve verpakkingsmachines voor het sorteren en plaatsen van producten in dozen. Het bedrijf is continu in ontwikkeling om de concurrentie voor te blijven waarbij innovatie en klantgerichtheid centraal staan.

Dit wordt mogelijk gemaakt door een enthousiast team van zowel mannen als vrouwen waarbij liefde voor techniek voorop staat. Deze formule is zo succesvol dat er genoeg projecten zijn voor de komende 2 jaar. Om deze projecten te installeren en inbedrijf te stellen, hebben zij flexibiliteit nodig bij het opleveren van de projecten. De cultuur is hard werken, betrokken, sociaal, innovatief en klantgericht.

Duur van het project & Locatie
Jouw werklocatie is in principe wereldwijd, echter zal je voor ongeveer 70% binnen Europa werken. Je bent als freelance field service engineer verpakkingsmachines bereid hier veelvuldig naartoe te reizen voor periodes van 1 tot 2 weken. Afhankelijk van de projectdruk ben je regelmatig in het weekend thuis, dus hebt tijd om aandacht aan jouw familie te geven. De totale duur van jouw ZZP Project is afhankelijk van de drukte binnen projecten, echter de klant heeft de behoefte aan langdurige inzet. De verwachting bij goed functioneren is dat je voor maanden of langer kunt werken.

Na afloop van het project is de kans groot dat je voor nieuwe projecten wordt ingezet. Jouw opdrachtgever wil graag investeren in jouw kennis en kunde om te zorgen dat je snel inzetbaar bent voor nieuwe projecten.

Afdeling
De service afdeling bestaat uit een kleine 20 field service engineers packaging en wordt aangestuurd door een enthousiaste en jonge servicemanager met een verleden in de verpakkingsmachines. Hij weet als geen ander hoe het is om als freelance service engineer verpakkingsmachines in het buitenland te werken met alle ins en outs die spelen binnen de projecten.

Stijl aansturing
In deze zelfstandige functie als ZZP field service engineer verpakkingsmachines krijg je veel vrijheid. Je kan hier goed mee omgaan gaan en draagt verantwoordelijkheid draagt voor jouw werk. Op hoofdlijnen wordt je aangestuurd.

Inwerkperiode, Training & Opleiding
Deze vacature is voornamelijk gericht op meer ervaren ZZP field service engineers verpakkingstechniek om zo op korte termijn werkzaam te zijn in het veld. Jouw inwerkperiode wordt grondig aangepakt zodat je met de juiste kennis bij de machines staat zodat je als service engineer verpakkingstechniek de juiste oplossingen kan toepassen.

Contractvorm
Projectcontract / Inhuur per project of tijdsperiode.

Werktijden
Omdat projecten een strakke deadline hebben, komt overwerk veel voor en als freelance service engineer verpakkingsmachines begrijp je dat dit een onderdeel is van jouw functie om het project met succes binnen de deadline op te leveren.

Solliciteren
Heb jij interesse in Field Service Engineer Verpakkingsmachines ZZP Freelance PROJECT, reageer dan rechtsonder via de knop Reageer direct!

Heb je vragen? Ik help je graag!

Rudi van Vliet

Technisch Recruiter

BEL: 085 00 44 2 33

E-mail: solliciteren@thefieldservicecompany.nl