Internationaal Service Engineer Koeltechniek

Vacaturenummer: 149

Wil jij reizen reizen over de wereld en werken met de nieuwste groene en innovatieve procestechnologie als internationaal service engineer koeltechniek?

Jouw Functie
Als internationaal service engineer koeltechniek ben jij verantwoordelijk voor de inspectie, het onderhoud, upgrades en reparatie van innovatieve procesinstallaties voor het opwaarderen van gassen die vrijkomen in het productieproces van allerlei dranken.

Je helpt om als service engineer koeltechniek internationaal jouw opdrachtgevers een lagere uitstoot te geven en te besparen op hun energiekosten. Gassen die vrijkomen in de productie van sappen en dranken worden opgevangen en door compressoren opgeslagen in terminals. Daarna worden de gassen, die nog veel vervuilingen bevatten, door middel van een complex proces van 7 tot 8 stadia van koeling, opwarming (warmtewisseling), filtratie en wassen, geupgrade naar aan zuiver gas wat weer kan worden toegepast in het productieproces.

Tijdens dit proces wordt de restenergie die vrijkomt weer opgevangen en omgezet naar wederom toepasbare energie. Omdat het hier gaat om voedingsmiddelen en alle processtappen samenwerken is een zeer fijne afregeling binnen de machinelijn noodzakelijk.

Als internationaal service engineer koeltechniek reis je naar jouw wereldwijde klantlocaties en maak je een inschatting van de situatie. Je controleert of alle materialen aangekomen zijn om jouw project als service engineer koeltechniek goed te kunnen afronden. Je maakt een werkplanning met de deadline (wanneer de koelinstallatie weer in productie moet) in jouw achterhoofd en zal met regelmaat hulp krijgen van een lokale servicemonteur koeltechniek en soms meerdere.

Je bespreekt als internationaal service engineer koeltechniek de voortgang van jouw project met de klant en houdt jouw werkgever op de hoogte. Tijdens het werk zal je te maken krijgen met uitdagingen in tijd, aansturing (servicemonteurs), planning (zaken lopen uit) en materiaal wat niet altijd ter plekke aanwezig is of storingen in de machinelijn.

Door middel van systematisch te troubleshooten zal jij als internationaal service engineer koeltechniek een goede analyse maken van de storing. Je past de beste oplossing toe en test of deze de juiste uitwerking heeft. Kwaliteit en veiligheid staan hierbij centraal, want er mag in geen enkel geval gevaar optreden voor de consument die het eindproduct zal drinken.

Zodra je de procesinstallatie op de juiste werking hebt getest en alle stappen in het proces zijn op elkaar afgestemd, stel je als service engineer internationaal de installatie in bedrijf. Je geeft adviezen over reserveonderdelen en onderhoudsintervallen en zorgt voor training en aanwijzingen aan lokale servicemonteurs koeltechniek. De rapportage die je als service engineer koeltechniek nauwkeurig bijgehouden hebt tijdens het project, lever je in bij de klant en jouw werkgever zodat volgende internationaal service engineers koeltechniek die aan de installatie werken, precies weten wat eraan gebeurd is.

Jij beschikt over de volgende talenten

 • Enthousiaste en nuchtere persoonlijkheid.
 • Proactief met een sterke drang naar kwaliteit en veiligheid.
 • Analytisch en je gaat systematisch te werk.
 • Pitbullmentaliteit, je geeft niet op tot je de oplossing hebt.
 • Flexibel en loyaal.
 • Klantgericht met een commerciële houding.
 • Interesse in en respect voor andere culturen.
 • Goed in het overbrengen van informatie in de vorm van trainingen.

Jouw profiel voldoet minimaal aan de volgende eisen

 • Afgeronde MBO WTB, Elektrotechniek, Mechatronica, Industriële Automatisering of vergelijkbaar.
 • Sterke onderlegging in mechanische technieken. O.a. voor compressoren, kleppen en pompen.
 • Goede kennis van koeltechniek, onder andere afvullen, testen, en inregelen van systemen.
 • Goede kennis van en interesse in elektrische systemen, oa frequentiedrives en sensoren.
 • Bij voorkeur in bezit van STEK / F-Gassen Certificaat.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Bereid om tot 75% van de werkbare dagen internationaal te werken en verblijven (periodes tot ongeveer 3 weken aaneengesloten).
  De rest van de dagen ben je vrij! Dat betekent dat je +/- 25% van het jaar vrij bent!
 • In bezit van Rijbewijs B.

Organisatie
Jouw werkgever is een van de marktleiders in hoogwaardige en innovatieve procesinstallaties voor opwaardering van gassen. Ze helpen frisdrankfabrikanten, wijnproducenten en bierbrouwerijen met duurzame oplossingen om hun uitstoot te verlagen en energiekosten te besparen. De klanten van deze innovatieve organisatie bevinden zich in meer dan 140 landen wereldwijd. Binnen dit sociale bedrijf is veel oog voor de mens en zijn ontwikkeling. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met privésituaties en het welzijn van jou als internationaal service engineer koeltechniek.
2016 was een Topjaar en er is een record omzet gedraaid. De service afdeling wordt gescheiden in een team voor onderhoud en een team voor commissioning, zodat er nog beter service kan worden verleend aan hun klanten.

Locatie
Doordat je internationaal werkt, mag je ook buiten Nederland wonen. Denk dan aan Engeland, Duitsland, Frankrijk en Spanje bijvoorbeeld, maar het mag ook een ander land zijn.

Afdeling
In jouw functie werk je als internationaal service engineer nauw samen in een team van ervaren service engineers en commissioning engineers koeltechniek. Je wordt als internationaal service engineer aangestuurd door een servicemanager die al jaren voor jouw werkgever werkt. Hij heeft zelf ook in het veld gewerkt als internationaal service engineer en stuurt het team aan op basis van eigen verantwoordelijkheden en resultaten. Je krijgt als internationaal service engineer koeltechniek veel vrijheid en er wordt verwacht dat je hiermee goed omgaat. Wanneer je in het veld werkt, kan je altijd terugvallen op jouw team voor kennis en ondersteuning.

Inwerkperiode, Training & Opleiding
In jouw functie heb je diepgaande kennis nodig van uiteenlopende technieken als besturingen, aandrijvingen, koeltechnieken en mechanische techniek. Wanneer je bij jouw werkgever begint, wordt een technische test gemaakt waarbij gekeken wordt naar jouw kennisniveau. Aan de hand hiervan wordt een persoonlijk opleidingsprogramma gemaakt waarin je als internationaal service engineer koeltechniek alle kennis en kunde opdoet die nodig is om jouw projecten goed te kunnen afronden. Je zal hierin begeleid worden door een zeer ervaren service supervisor die deze taak speciaal hiervoor heeft gekregen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Goed basissalaris!
  Indicatie salaris brutosalaris €2.350,- tot €3.600,- (40 uur per week). Dit wordt bepaald aan de hand van jouw kennis en werkervaring.
  In de praktijk werk je rond de 50 uur per week (soms meer of minder en je hebt daar zelf ook invloed op) samen met daggeldvergoedingen en kom je al snel op een extra netto bedrag van €600,= per maand of hoger. (ook weer afhankelijk van welk basissalaris je krijgt mbt overuren.
 • Buitenlandtoeslagen.
 • Buitenwerktoeslag, bovenop basissalaris.
 • Diverse onkostenvergoedingen.
 • Mobiele telefoon.
 • Laptop.
 • Auto v/d Zaak (alleen wanneer nodig).
 • Buiten mooie overwerkvergoedingen, bouw je daarmee vrije dagen op die je kan opnemen op een gewenst moment (planning houdt hier rekening mee) of kan laten uitbetalen. In de praktijk werk je als internationaal service engineer door deze regeling ongeveer 75% van het jaar, dat betekent dus dat je 25% van het jaar vrij bent!!

Werktijden
Als Internationaal Service Engineer Koeltechniek werk je tot ongeveer 3 weken on-site bij je klant. Doordat er vaak strakke deadlines zijn zie je het als logisch om regelmatig over te werken om jouw projecten op tijd op te leveren. Buiten mooie overwerkvergoedingen, bouw je daarmee vrije dagen op die je kan opnemen op een gewenst moment (planning houdt hier rekening mee) of kan laten uitbetalen. In de praktijk werk je als internationaal service engineer door deze regeling ongeveer 75% van het jaar, dat betekent dus dat je 25% van het jaar vrij bent!!

Solliciteren
Heb jij interesse in Internationaal Service Engineer Koeltechniek, reageer dan rechtsonder via de knop Reageer direct!

Heb je vragen? Ik help je graag!

Rudi van Vliet

Technisch Recruiter

BEL: 085 00 44 2 33

E-mail: solliciteren@thefieldservicecompany.nl