Junior Service Engineer Verpakkingsmachines Australië

Net afgestudeerd of al een paar jaar werkervaring en droom jij van internationaal werken en wonen?
Bij dit geweldige bedrijf kan jij werken en wonen in het land van de kangoeroes, lees direct verder!!

Jouw Functie
Als Junior Service Engineer Verpakkingsmachines Australie heb je als doelstelling een perfect werkende verpakkingsmachinelijn met een zeer tevreden klant.

In jouw functie van junior service engineer verpakkingsmachines ben je verantwoordelijk voor de installatie, commissioning en service aan innovatieve en hoogwaardige complexe verpakkingsmachinelijnen.

Na een gedegen inwerkperiode (+/- 1 jaar) waar je alle ins en outs leert van de verpakkingsmachines van jouw werkgever, zal je verhuizen naar Australië in de omgeving van Melbourne, Sidney of Brisbane. Je maakt er onderdeel uit van een team van 4 mensen (waarvan jij er 1 bent) en zal dus altijd kunnen rekenen op ondersteuning van ervaren collega’s.
Voor jouw projecten werk je vanuit jouw woonplaats waar je reist naar de klantlocatie.  Je bent voor actief in de reparatie en service van verpakkingsmachines en installatie en commissioning van nieuwe projecten.

Opdrachten en planning overleg je met de planningsafdeling in Nederland. Je krijgt enorm veel vrijheid en verantwoordelijkheid bij deze functie.
Voor onderhoudsprojecten krijg je onderdelen opgestuurd vanuit Nederland en voer je zelfstandig deze werkzaamheden uit, nadat je een goede index hebt gemaakt van de machines op locatie.
Bij projecten voor nieuwe machines wordt je als junior service engineer verpakkingstechniek betrokken bij het project nadat de machine vanuit productie is getest en wordt opgeleverd vanuit de werkplaats. Het is een zeer nauwkeurig proces om te zorgen dat de verpakkingsmachines op de juiste plek komen te staan.

Bij aankomst op jouw projecten controleer je of de controls, aandrijvingen en mechanische delen staan ingesteld op de specificaties die jouw engineeringsafdeling heeft opgegeven in de manuals. Vervolgens begint de testfase en controleer jij als Junior Service Engineer Verpakkingsmachines systematisch de verpakkingsmachines op de juiste werking. Bij storingen en problemen weet jij de juiste analyse te maken en werk je naar een oplossing toe. Je kunt als junior service engineer packaging australië altijd rekenen op hulp van je collega’s en engineeringsafdeling.

Na de oplevering van de verpakkingsmachines, geef je trainingen aan de operators en lokale monteurs zodat ze alles weten over de werking en licht onderhoud van de verpakkingsmachines. Je krijgt in jouw job als service engineer verpakkingsmachines te maken met grote verschillen in cultuur en jij ziet het als een uitdaging om samen succesvolle projecten af te ronden.

Tijdens het project meld je de vorderingen en maak je een rapportage van de storingen die je tegenkomt. Als Junior Service Engineer Verpakkingsmachines overhandig je deze aan het eind van je project aan de klant en aan jouw werkgever, zodat de juiste rapportage altijd voor handen is wanneer een volgende Service Engineer Verpakkingsmachines aan de verpakkingslijn werkt.

Jij beschikt over de volgende talenten

 • Sterke en nuchtere persoonlijkheid.
 • Proactief met een sterke drang naar kwaliteit en veiligheid.
 • Analytisch en je gaat systematisch te werk.
 • Doorzettingsvermogen, je geeft niet op tot je de oplossing hebt.
 • Flexibel en loyaal.
 • Klantgericht met een commerciële houding.
 • Liefde voor complexe en moderne technieken.
 • Interesse in en respect voor andere culturen.
 • Goed in het overbrengen van informatie in de vorm van trainingen.

Jouw profiel voldoet minimaal aan de volgende eisen

 • Afgeronde HBO WTB, Elektrotechniek, Mechatronica, Industriële Automatisering of vergelijkbaar.
 • Basiskennis van PLC-techniek (je hebt dit vakgebied op jouw opleiding meegekregen).
 • Goede kennis van elektrotechniek.
 • Je woont in Australië of wilt er gaan wonen op binnen 1 jaar. Je zal na jouw inwerkperiode (ongeveer 1 jaar) verhuizen naar Australië (Brisbane, Melbourne of Sidney).
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • In bezit van Rijbewijs B.

Organisatie
Jouw werkgever is een succesvolle machinebouwer van innovatieve verpakkingsmachines voor het sorteren en plaatsen van producten in dozen. Het bedrijf is continu in ontwikkeling om de concurrentie voor te blijven waarbij innovatie en klantgerichtheid centraal staan.

Dit wordt mogelijk gemaakt door een enthousiast team van zowel mannen als vrouwen waarbij liefde voor techniek voorop staat. Deze formule is zo succesvol dat er genoeg projecten zijn voor de komende 2 jaar. Om deze projecten te onderhouden, installeren en inbedrijf te stellen, hebben zij junior service engineers verpakkingsmachines nodig. De cultuur is hard werken, betrokken, sociaal, innovatief en klantgericht.

Locatie
Jouw werklocatie is Australië. Je mag in Nederland (of ergens anders) wonen en daarheen verhuizen na jouw inwerkperiode, of je mag in Australië wonen.

Afdeling
Jouw afdeling bestaat uit diverse service engineers verpakkingsmachines en wordt aangestuurd door een enthousiaste en jonge servicemanager met een verleden in de verpakkingsmachines. Hij weet als geen ander hoe het is om als service engineer verpakkingsmachines in het buitenland te werken met alle ins en outs die spelen binnen de projecten.
Het team in Australië bestaat nu uit 2 mensen, je zal dus niet geheel alleen ervoor staan maar kunnen rekenen op steun en feedback van jouw collega service engineers verpakkingstechniek.

Stijl aansturing
In deze zelfstandige functie als junior service engineer verpakkingsmachines krijg je veel vrijheid. Je kan hier goed mee omgaan gaan en draagt verantwoordelijkheid draagt voor jouw werk. Op hoofdlijnen wordt je aangestuurd.

Inwerkperiode, Training & Opleiding
Je begint bij jouw werkgever in de productie waar je een diepgaand inwerktraject krijgt. Jouw inwerkperiode wordt grondig aangepakt zodat je met de juiste kennis bij de machines staat zodat je als junior service engineer verpakkingstechniek de juiste oplossingen kan toepassen. Extra opleiding en ontwikkeling is altijd mogelijk door externe trainingen en opleidingen.

Salaris

 • Een goed basissalaris, dit wordt afgestemd aan Australische standaarden
 • Zeer interessante overwerkvergoedingen
 • Diverse onkostenvergoedingen en toeslagen
 • Mobiele telefoon
 • Laptop
 • Auto v/d Zaak (personenauto)

Contractvorm
Jaarcontract wat bij goed functioneren wordt omgezet naar vast. Als je in Australië vestigt wordt jouw contract Australisch. Als je in NL woont, zal je starten met een Nederlands contract wat later wordt omgezet in een Australisch contract.

Werktijden
Omdat projecten een strakke deadline hebben, komt overwerk veel voor en als service engineer verpakkingsmachines begrijp je dat dit een onderdeel is van jouw functie. Gelukkig staan daar erg gunstige vergoedingen en beloningen tegenover.

Solliciteren
Heb jij interesse in Junior Service Engineer Verpakkingsmachines Australië, reageer dan rechtsonder via de knop Reageer direct!

Heb je vragen? Ik help je graag!

Rudi van Vliet

Technisch Recruiter

BEL: 015 - 88 77 309

E-mail: solliciteren@thefieldservicecompany.nl