Service engineer Havenkranen

Vacaturenummer: 269

Ben jij een allround service engineer en hou je van werken aan uiteenlopend en groot materieel, werken in havengebieden en elke dag een andere projectlocatie? Lees direct verder!

Jouw Functie
Als service engineer havenkranen ben jij verantwoordelijk voor onderhoud, upgrades, retrofits, storingen en installatie van zeer afwisselende havenkranen die zich in de havengebieden van Nederland en België bevinden. De kranen waaraan jij als service engineer havenkranen aan werkt lopen uiteen van knuckleboomkranen, bovenloopkranen (custom builds), tot container kranen en overslagkranen.

Je werkt op een gespecialiseerde service afdeling waar de focus ligt op service en upgrades van havenkranen (merk- en type onafhankelijk) en dan vooral de specials. Jouw werkgever staat bekend als dé aangewezen partij voor complexe projecten. Je begrijpt dat dit een enorme uitdaging is, gezien de vele verschillende toepassingen en leveranciers van de havenkranen.

Jouw werkzaamheden lopen uiteen van vervangen van staalwerk, smeren van mechanisch loopwerk tot het vervangen van hele E-installaties of complete retrofits van havenkranen waarbij je de hele kraan demonteert, repareert of moderniseert, weer op de projectlocatie in elkaar zet en inbedrijf stelt.

Als service engineer havenkranen krijg je planningen voor nieuwe projecten. De tijdsduur van jouw projecten loopt uiteen van een paar uur (storingen of simpele vervangingen) tot weken en soms maanden (grote retrofits en installatie).

‘s Morgens rijd je als service engineer havenkranen direct naar je project of naar jouw werkgever om daar de onderdelen, informatie of andere benodigdheden op te halen. Op jouw project aangekomen, overleg je met de klant, maak je een inschatting van jouw werkzaamheden en koppel je jouw werkplanning terug aan jouw supervisor/projectmanager. Daarna start je als service engineer havenkranen aan jouw project.

Afhankelijk van de grootte van jouw project, stuur je ook regelmatig service monteurs aan van de klant. Je ziet dit als een prachtige uitdaging en hebt respect voor alle soorten achtergronden waar deze monteur uit kunnen voortkomen. Je weet ze als service engineer kranen in te schatten op kennis, kunde en te motiveren om zo jouw projecten binnen de deadlines en met een goede werksfeer in jouw team op te leveren.

Naast hands-on werkzaamheden, houd je een nauwkeurige rapportage bij van jouw handelingen, de storingen en oplossingen. De kwaliteit van jouw rapportage is essentieel voor de facturatie van jouw project en tevens wanneer een andere service engineer havenkranen de volgende keer aan dit project werkt.

Nadat je als service engineer havenkranen alle testen hebt afgerond, geeft je trainingen aan de operators en zorg je voor een soepele overhandiging aan jouw klant.

Jouw werkgebied spreidt zich uit van Amsterdam tot Rotterdam, Zeeland en soms België.

Organisatie
Jouw werkgever is een grote speler in de markt van havenkranen. Het is een professionele maar ook menselijke en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor kwaliteit van werkzaamheden en focus ligt op klantentevredenheid. (We vertellen je graag meer over deze opdrachtgever, informeer ons gerust!)

Afdeling
Jouw service afdeling (ongeveer 50 collega’s) richt zich op service, reparatie en upgrades van multi-merk en multi purpose havenkranen.
Samen spannen jullie je je als service engineer havenkranen dagelijks in om de uiteenlopende projecten met succes uit te voeren.

Jij beschikt over de volgende talenten

 • Je bent enthousiast en denkt in oplossingen
 • Je houdt goed overzicht in een drukke projectomgeving
 • Je bent sterk en respectvol in aansturing van collega’s
 • Je bent een doorzetter, houdt van storingzoeken en geeft niet op totdat je de oplossing gevonden hebt
 • Kwaliteit en veiligheid staan centraal bij je
 • Goede rapportage skills
 • Je ziet jezelf als visitekaartje van jouw werkgever en zet de klanttevredenheid overal centraal

Jouw profiel voldoet minimaal aan de volgende eisen

 • Je bent zeer ervaren in mechanische werkzaamheden van grote installaties (bij voorkeur kranen of groot equipment)
 • Je bent sterk in elektrotechniek (aansluiten, storingzoeken, vervangen)
 • Kennis van frequentiedrives (storingzoeken, vervangen en inregelen)
 • Basiskennis van PLC-techniek is een pré (dus niet verplicht)
 • Je bent bereid om storingsdiensten te draaien. Eens in 4 weken en krijgt daar een interessante vergoeding voor. Het is het doel om deze periode op te rekken naar eens in 5 á 6 weken door het aannemen van nieuwe service engineer havenkranen
 • Je bezit het certificaat voor NEN 3140 Vakbekwaam Persoon
 • Je vindt het uitdagend om zowel storingen op te lossen (50%) en modernisatie/upgrades (50%) uit te voeren
 • Je woont in de volgende regio: Leiden, provincie Zuid-Holland, Utrecht (linker zijde stad Utrecht), of regio Rotterdam en omstreken.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en basiskennis Engelse taal in woord en geschrift
 • Afgeronde MTS of niveau verkregen door werkervaring
 • In bezit van Rijbewijs B

Locatie
Woonlocatie: Onderkant Amsterdam, provincie Zuid-Holland, Utrecht (linker zijde stad Utrecht), of regio Rotterdam en omstreken, Zeeland, Noord Brabant (westelijk deel).

Werklocatie: Havengebieden Nederland en soms België.

Inwerkperiode, Training & Opleiding
Je zal on-the-job worden ingewerkt door mee te gaan met collega’s naar projecten. Verder kan je via training en opleiding verder leren binnen jouw vakgebied.

Salaris

 • Een goed salaris (afhankelijk van jouw kennis en kunde).
 • Interessante overwerkvergoedingen.
 • CAO Groot Metaal
 • Je wordt betaald vanaf het moment dat je je voordeur uitloopt.
 • Bedrijfsauto
 • 25 vakantiedagen
 • 13 ADV dagen
 • Laptop
 • Mobiele telefoon

Contractvorm
Je krijgt een jaarcontract met de optie op een vaste aanstelling, afhankelijk van jouw functioneren als service engineer kranen.

Carrièremogelijkheden
Binnen jouw werkgever liggen volop kansen om door te groeien. De organisatie is continu in beweging en daaruit komen kansen voor jou. Het is wel aan jezelf om hierop in te springen en afhankelijk van jouw functioneren als service engineer havenkranen.

Werktijden
Je werkt tijdens normale werktijden, tenzij de projecten moeten worden afgerond wegens strakke deadlines of tegenvallers tijdens het project. Gemiddeld werk je tussen de 40 en 50 uur, maar je begrijpt ook dat als het project erom vraagt, je als service engineer havenkranen extra uren draait om het op tijd op te leveren. Natuurlijk krijg je hier mooie overwerkvergoedingen voor terug.

Solliciteren
Heb jij interesse in Service engineer Havenkranen, reageer dan rechtsonder via de knop Reageer direct!

Heb je vragen? Ik help je graag!

Rudi van Vliet

Technisch Recruiter

BEL: 085 00 44 2 33

E-mail: solliciteren@thefieldservicecompany.nl