Service Engineer Malwisselaars Spuitgietmachines

Vacaturenummer: 293

Jij bent op zoek naar een afwisselende en uitdagende internationale functie, je bent een  mechanische topper en hebt een aardige basis in elektrotechniek (elektrisch schakelen) en het lijkt je super om te werken in een kleine (+/-25 man in Nederland) en persoonlijk betrokken organisatie!

Dan ben jij de man voor EAS Change Systems Europe!

Jouw Functie
Als service engineer malwisselaars spuitgietmachines ben je verantwoordelijk voor installatie, commissioning, service en reparatie aan uiteenlopende wisselrobots voor mallen van spuitgietmachines.

Deze mallen kunnen enorm gewicht en flinke omvang hebben. Normaal worden mallen gewisseld met de hand zoals je in onderstaand filmpje kunt zien.

Je ziet hierboven dat het een langdurig, fysiek zwaar maar ook gevaarlijk proces is om een dergelijke mal te vervangen. Zeker als dit meerdere malen per dag moet gebeuren is dit een stap in het proces wat goed kan worden verbeterd.

Jouw werkgever is specialist in het automatisch verwisselen van deze mallen waardoor het veel sneller maar ook veiliger gebeurt. Het gebeurt op uiteenlopende manieren en vaak speelt beperkte ruimte ook een rol. Want de spuitgietmachines staan niet altijd helemaal vrij opgesteld.

Naast deze wisselaars maken ze ook oplossingen voor het vervoeren van de mallen, de nieuwste ontwikkelingen zijn erop gericht dat er wagentjes met de mallen automatisch rijden door fabrieken.

Een voorbeeld van hun machines zie je hier, op de beurs Fakuma in 2017:

 

En op dit filmpje zie je een ander voorbeeld:

 

Als service engineer malwisselaars spuitgietmachines ben jij ongeveer 70% werkzaam bij klanten. Jouw projecten duren meestal tot 5 dagen met soms een uitloper naar 2 a 3 weken. Je zal overwegend in de weekenden en op feestdagen thuis zijn (max 10 weekenden weg en werk op feestdagen weet je al lang van tevoren), dus je hebt genoeg tijd voor een stabiel sociaal leven.

Jouw werkveld is voornamelijk Europa omdat de andere regio’s door de diverse andere vestigingen over de wereld worden bediend. Soms zal je echter buiten Europa werken.

Je wordt al betrokken bij het testen van de machine in de werkplaats, je zal zorgen dat alles optimaal functioneert voordat het naar de klant vervoerd wordt. Zodra de installatie bij de klant is aangekomen reis je er achteraan om daar te zorgen voor de installatie, test en inbedrijfstelling ervan. Dit doe je zo nodig met de hulp van lokale monteurs.

Als jouw project geheel getest is en perfect functioneert, geeft je training aan de operators die de machine zullen bedienen. Ook geeft je als service engineer malwisselaars spuitgietmachines instructies over wat te doen bij storingen en eventueel onderhoud wat ze zelf kunnen doen.

Hierna ga je weer richting de thuisbasis om verslag in te leveren samen met de rapportage die je gemaakt hebt tijdens jouw project.

Het regelen van jouw projecten doe je geheel zelf, dus ook inclusief hotel, vlucht en eventueel visum. Je kunt dus redelijk zelf bepalen in wat voor hotel je terecht komt bijvoorbeeld.

Organisatie
Een filmpje spreekt meer dan 1000 woorden, dit is de bedrijfsfilm van EAS Change Systems Europe (Nederlandse vestiging).

Zoals wij het ervaren hebben bij ons bezoek aan dit bedrijf is dat het een erg persoonlijke en betrokken club is. Mensen zeggen allemaal gedag tegen elkaar, de deuren staan open en het is een hecht team. De mensen zijn gek van hun producten en werken er meestal al lange tijd.

Afdeling
De service afdeling bestaat uit 3 mensen (inclusief jij). De servicemanager is een harde werker, een echte techneut maar ook een mensen-mens. Aardige kerel en recht door zee. Hij werkt mee in het veld en is zelf doorgegroeid vanuit de rol van service engineer bij EAS Change Systems.

Hij vindt het belangrijk dat jullie een hecht team zijn, jullie zullen veel optrekken met elkaar en betrokkenheid en goed overweg kunnen met elkaar is essentieel.

Jij beschikt over de volgende talenten

 • Enthousiast en een echte aanpakkersmentaliteit
 • Zelfstandig, je voelt je verantwoordelijk voor jouw eigen projecten
 • Teamplayer en ook zelfredzaam
 • Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel
 • Leergierig; je hebt een mening maar weet ook goed te luisteren naar mensen
 • Je ziet goede rapportages als belangrijk onderdeel van jouw project
 • Je vindt het leuk om trainingen te geven aan de operators van de klant

Jouw profiel voldoet minimaal aan de volgende eisen

 • Mechanische kennis is jouw specialiteit, aangevuld met hydraulische kennis
 • Je hebt een goede basiskennis van elektrotechniek zodat je de installatie kunt aansluiten en storingen zoeken
 • Bereid om +/- 150 dagen van het jaar op locatie te werken. Je bent voornamelijk in de weekends en op feestdagen thuis en mocht je toch dan moeten werken (max 10 x per jaar) dan weet je dat lang van tevoren.
 • Je bent een sterke kerel, de tools (magneetboormachine bijvoorbeeld) en de parts kunnen zwaar zijn, dus het is goed als je de nodige kracht hebt om dit werk goed te kunnen doen.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Redelijke beheersing van de Duitse taal, je moet je voornamelijk verstaanbaar kunnen maken en het zelf kunnen verstaan om te kunnen praten met de Duitse klanten.
 • In bezit van Rijbewijs B.

Locatie
EAS Change Systems is gevestigd in Renswoude. Het is aan jou om in te schatten of dit op een berijdbare afstand ligt ivm files. Je zult over een bedrijfsauto beschikken, dus jouw kosten hiervoor zullen beperkt zijn.

Inwerkperiode, Training & Opleiding
Inwerken gebeurt vooral on the job. Je zult in het begin wellicht even in de werkplaats meelopen maar al snel meegaan op klus met de servicemanager. Hij kan je alle kneepjes van het vakgebied bij leren en je zal het ongetwijfeld goed met hem kunnen vinden.

Salaris

 • € 3000 tot € 4000 bruto afhankelijk van jouw kennis en werkervaring
 • CAO Metalektro/Grootmetaal
 • 25 vrije dagen en 13 dagen ADV
 • Buitenlandvergoeding
 • Eetgeld wordt vergoed
 • Reisuren richting klantprojecten worden vergoed
 • Collectieve ziektekostenverzekering
 • Mobiele telefoon
 • Auto v/d Zaak (Bestelbus of huurauto) en mag privé gebruikt worden

Contractvorm
Contractvorm wordt bepaald in overleg

Werktijden
Binnen jouw projecten zal je regelmatig overwerken, dit omdat deadlines vaak strak liggen en door storingen of tegenslagen de tijd uitloopt. Echter overwerk wordt goed beloond en je ziet het als een onderdeel van jouw functie van service engineer malwisselaars spuitgietmachines

Woon- Werkverkeer
Je zal een deel van jouw functie op de zaak actief zijn echter meestal direct richting klantprojecten reizen. Zodra je van huis vertrekt richting project krijg je de reistijd en kilometers vergoed. Je zal zelf een inschatting moeten maken over de reistijd richting de zaak (Renswoude) en of dat goed te doen is voor je.

Solliciteren
Heb jij interesse in Service Engineer Malwisselaars Spuitgietmachines, reageer dan rechtsonder via de knop Reageer direct!

Heb je vragen? Ik help je graag!

Rudi van Vliet

Technisch Recruiter

BEL: 085 00 44 2 33

E-mail: solliciteren@thefieldservicecompany.nl