Service Engineer Recycling Installaties België en Noord Frankrijk

Vacaturenummer: 279

Jij bent een echte allrounder in techniek en het lijkt het je geweldig om mee te werken aan een groenere wereld in een markt die enorm in ontwikkeling is!

Jouw Functie
Als Service Engineer Recycling Installaties ben je verantwoordelijk voor onderhoud, oplossen van storingen, upgrades en installatie & commissioning van uiteenlopende recyclingsystemen. De recycling installaties bestaan voor het grootste deel uit mechanische en hydraulische delen, met een deel elektrische aansturing. Als techneut ligt jouw hart vooral bij het mechanische deel, maar je houdt ook zeker van werken aan elektrische systemen.

De recyclinginstallaties staan vooral in België en Noord-Frankrijk bij zeer uiteenlopende verwerkers van bijvoorbeeld metaal, plastic en papier. Er is een sterke groei in nieuwe serviceprojecten en daarom zoekt jouw werkgever een aantal enthousiaste en klantgerichte service engineers.

Als service engineer recycling installaties bestaan jouw werkzaamheden voor +/- 50% uit onderhoud en reparatie, +/-25% installatie van nieuwe systemen en de rest uit storingen oplossen waar je acuut voor naar klanten zal gaan.

Wanneer je service of onderhoud verricht zal je vaak zelfstandig en soms ook met hulp van lokale monteurs of collega’s, de installaties uit bedrijf nemen. Daarna loop je als service engineer recycling systemen de hele installatie na, kijk je naar slijtdelen en maakt je een rapportage van de te vervangen delen.

Je reviseert ter plaatse hydraulische componenten als slangen, pompen en cilinders, checkt sensoren, vervangt waar nodig en doet reparaties aan defecte of versleten onderdelen.

Als jouw werkzaamheden klaar zijn lever je de recycling installaties weer op aan de klant, overhandig je jouw rapportages aan zowel de klant als aan jouw werkgever en train je de operators wanneer het nodig is.

Bij nieuwe recycling installaties wordt eigenlijk het meeste van jou als service engineer recycling installaties verwacht. Je zal nog extra aandacht besteden aan het plaatsen van de machines, het integreren in de productielijn en samenwerken met andere machines, storingen oplossen die je tegenkomt en de overdracht aan de klant van de nieuwe machine. Ook zal je veel aandacht geven aan de training en opleiding van de mensen die de machine bedienen.

Regelmatig zal je verblijven in hotels als jouw projecten meerdere dagen duren. Verwacht dat je hiervoor een paar dagen per week voor van huis bent. Natuurlijk krijg je hier mooie vergoedingen voor!

Organisatie
Jouw werkgever is een innovator en gevestigde naam in de wereld van afval recycling. Ze staan bekend om de kwaliteit van hun installaties en hebben een eigenaar die gaat voor langetermijnvisie in plaats van het snelle geld. Er wordt komende jaren veel geïnvesteerd in steeds completere oplossingen voor afvalverwerking, dat wil zeggen het scheiden en sorteren van afval in compleet geautomatiseerde systemen. Dit betekent dat er veel mogelijkheid ligt voor je om te ontwikkelen als deze systemen steeds meer in het veld komen te staan.

Jij beschikt over de volgende talenten

 • Kwaliteit en veiligheid staan voorop
 • Flexibel en betrokken
 • Je bent zelfstandig, een echte aanpakker en zelfstarter
 • Je kan goed omgaan met negatieve feedback (verplaatst je in hun situatie) van klanten en bent stressbestendig
 • Je bent een doorbijter, je gaat door totdat je de oplossing gevonden hebt
 • Enthousiast en een echte teamspeler
 • Je bent pas tevreden als jouw projecten helemaal top zijn afgerond en je de klant met een dikke glimlach op zijn gezicht kan achterlaten
 • Je bent fysiek sterk, het gaat om grote installaties waar regelmatig wat fysieke kracht bij komt kijken

Jouw profiel voldoet minimaal aan de volgende eisen

 • Wat een zeer goede basis zou kunnen zijn is een achtergrond in bijvoorbeeld kraantechniek, landbouwmechanisatie, maritieme techniek of soortgelijke sectoren. Dit omdat hier alle technische facetten terugkomen die ook in deze recycling machines te vinden zijn.
 • Afgeronde LTS of MTS werktuigbouw, elektrotechniek, autotechniek, maritieme techniek of soortgelijk.
 • Goede mondelinge vaardigheden, je hebt net taalgebruik en begrijpt dat je de reclame van jouw werkgever bent
 • Zeer goede kennis van werktuigbouw
 • Je bent bereid regelmatig in hotels te verblijven (een paar dagen per week gemiddeld)
 • Goede kennis van hydrauliek en het tekening lezen
 • Goede basiskennis van elektrotechniek, je kan storing zoeken en reparaties uitvoeren en bent in staat om tekeningen te lezen
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Franse taal in woord en geschrift
 • In bezit van Rijbewijs B

Locatie
Jouw werkgebied zal voornamelijk België en Noord-Frankrijk zijn, maar soms kan het zijn dat je als service engineer recycling installaties werkt op andere locaties, bijvoorbeeld Nederland. Je woont in het Zuiden van België of Noorden van Frankrijk. Maar mocht je ergens anders wonen, dan vraag ik je alsnog om te reageren. We zoeken namelijk ook mensen voor andere regio’s en landen!

Afdeling
Jouw service afdeling bestaat uit 8 service engineers, een service coördinator, een commerciële man om service projecten binnen te halen en een directeur aftersales. De directeur aftersales is een vooruitstrevende man die zich richt op klantvriendelijkheid, betrokkenheid en kwaliteit. Hij investeert veel in een goede en gemotiveerde groep service engineers, want kwaliteit van mensen zorgt voor kwaliteit in werk. Mensen kennen elkaar allemaal in dit bedrijf, er heerst een persoonlijke en betrokken cultuur.

In jouw dagelijkse werk als service engineer recyclingsystemen zal je voornamelijk in contact staan met jouw directe collega service engineer recycling installaties en jouw service coördinator. Hij is een enthousiaste kerel met een achtergrond in de agrarische techniek (landbouwmechanisatie). Betrokken, een harde werker en begrijpt heel goed hoe het voelt om in het veld te zitten. Het is een persoon die die graag alle neuzen 1 kant op heeft, houdt van teamgevoel, enthousiast en oplossingsgericht is. Iemand die staat voor zijn mensen.

Inwerkperiode, Training & Opleiding
Er wordt van jou een goede en uitgebreide allround kennis van techniek verwacht. Inwerken zal voornamelijk in het veld gebeuren op de klus of als je meegaat met jouw collega’s. Omdat je over de juiste basis beschikt, zal je al snel zelfstandig naar projecten gaan.

Salaris

 • € 3.000 tot +/- € 4000 basissalaris (afhankelijk van jouw kennis en werkervaring zijn uitzonderingen mogelijk)
 • CAO Metalektro
 • Overnachtingsvergoedingen die krijg je per overnachting in een hotel
 • Reistijd wordt vergoed
 • Onkosten voor eten worden vergoed
 • Service Ongemakken Toeslag van € 62 per maand.
 • Overwerk wordt vergoed tegen 160% (Overwerk gebeurt meestal door de week, in de weekends wordt weinig gewerkt)
 • Auto v/d Zaak (VW-Transporter)
 • Mobiele telefoon
 • Laptop

Contractvorm
Jaarcontract

Carrièremogelijkheden
Het is jouw bedoeling om komende jaren succesvol te zijn als service engineer recyclingsystemen. Echter jouw werkgever is volop in ontwikkeling, dus als je goed presteert en er ontstaan mogelijkheden dan zijn vervolgstappen zeker mogelijk.

Werktijden
Als service engineer recyclinginstallaties werk je niet vaak van 9.00 tot 1700. Jouw projecten bevinden zich op afstand en je rijdt erheen en begint op tijd. Je zal regelmatig overwerken en wordt daar natuurlijk goed voor beloont. Je ziet dit als logisch onderdeel van jouw functie als service engineer recycling installaties en voelt je lekker bij het veel onderweg zijn naar uitdagende projecten.

Woon- Werkverkeer
Je werkt continu op wisselende locaties, voornamelijk in België en Noord-Frankrijk. Reistijd wordt vergoed en uitbetaald.

Solliciteren
Heb jij interesse in Service Engineer Recycling Installaties België en Noord Frankrijk, reageer dan rechtsonder via de knop Reageer direct!

Heb je vragen? Ik help je graag!

Rudi van Vliet

Technisch Recruiter

BEL: 085 00 44 2 33

E-mail: solliciteren@thefieldservicecompany.nl