Vacature Field Service Engineer BIOGAS Green Energy

Vacaturenummer: 129

Werken als Field Service Engineer in zeer innovatieve en duurzame systemen voor opwaardering van Biogas?

Jouw Functie
Als Field Service Engineer ben jij verantwoordelijk voor de installatie, service, reparatie en innovatie van de nieuwste systemen op gebied van Biogas opwaardering.

Onlangs heeft jouw werkgever een compleet nieuw marktgebied opgezet waar moderne en zeer vooruitstrevende biogasinstallaties worden ontwikkeld en geproduceerd. Zij zijn op zoek naar een allround en ervaren field service engineer biogas die de fieldservice voor zijn rekening neemt en nauw samen werkt met de afdeling engineering om de biogasinstallaties te verbeteren en verder te ontwikkelen.

Als field service engineer biogas installaties werk je zelfstandig bij opdrachtgevers voornamelijk in Europa. Dit kunnen grote AGRO bedrijven zijn maar ook andere industriëlen waar biogas geproduceerd of opgevangen wordt om later op te waarderen naar een kwalitatief hoogwaardig gas wat als brandstof dient.

Bij nieuwe installaties kom je als field service engineer biogas ter plaatse en maakt een inschatting van de werkzaamheden. Aan de hand daarvan maak je een planning en, wanneer je hulp hebt van andere installatiemonteurs, zorg je als field service engineer biogas voor een duidelijke taakverdeling gebaseerd op kennis en kunde.

Nadat de systemen naar specificaties geïnstalleerd zijn, begin je als field service engineer biogas aan de commissioning op zowel mechanisch als elektrisch gebied. Je controleert mechanische werking en zodra die juist is bevonden loop je als field service engineer biogas de elektrotechnische regelingen na. Daarna begint de testfase en zal je als field service engineer nog menig storing moeten troubleshooten en oplossen.

Omdat de systemen allemaal custom made en door de nieuwe techniek nog volop in ontwikkeling zijn, is het essentieel dat je als field service engineer biogas zeer nauwkeurig rapporteert en terugkoppelt aan de afdeling engineering & ontwikkeling. Daarnaast breng je als field service engineer biogas nieuwe ideeën aan voor verbeteringen waar in het ontwikkelings- en productieproces rekening mee kan worden gehouden om de installaties te perfectioneren.

Zodra het technische deel van het project is afgerond en de installatie volgens klantwens werkt, verzorg je als field service engineer biogas een training waar de gebruikers alle informatie krijgen die nodig is om de biogasopwaarderingsinstallatie te bedienen en zo nodig te onderhouden.

Jij beschikt over de volgende talenten

 • Zelfstandig en proactief.
 • Sterke persoonlijkheid.
 • Creatief in oplossingen, met sterk gevoel voor kwaliteit.
 • Doorzettersmentaliteit en stressbestendig.
 • Communicatief vaardig met een klantgerichte en commerciële houding.
 • Analytisch en in staat om overzicht over een complex proces te houden.
 • Flexibele instelling.

Jouw profiel voldoet minimaal aan de volgende eisen

 • Bij voorkeur kennis van Koeltechniek (STEK)maar is GEEN must!
 • Bereid om met regelmaat internationaal te werken wereldwijd.
 • Goede kennis van elektrotechnische componenten zoals Sensoren en Frequentiedrives.
 • Bij voorkeur goede kennis van PLC Techniek (Is geen must).
 • 3 jaar werkervaring als field service engineer, of een vergelijkbare functie.
 • Goede beheersing van de Nederlandse, Engelse taal in woord en geschift.
 • Bereid tot het draaien van Storingsdienst.

Organisatie
Jouw werkgever is een zeer innovatief bedrijf en heeft sinds kort een nieuwe bedrijfstak opgezet die zich specifiek richt op ontwikkeling en productie van hightech biogas opwaarderingsinstallaties.

Hiernaast zijn zij marktleider in opwaardering van CO2 gassen en helpen frisdrankfabrikanten, wijnproducenten en bierbrouwerijen met duurzame oplossingen om hun CO2 uitstoot te verlagen en energiekosten te besparen. De klanten van deze innovatieve organisatie bevinden zich in meer dan 140 landen wereldwijd.

Locatie
Bij voorkeur woon je in de regio’s Brabant (Oost), Gelderland (Zuid), Limburg, Duitsland (omgeving van Limburg), België (omgeving van Limburg).

Afdeling
Jouw team bestaat uit ongeveer 20 field service engineers en commissioning engineers waarvan de meesten in andere productgroepen werken en voornamelijk internationaal actief zijn. Jij bent een van de eerste field service engineers biogas en zal wanneer nodig op de hulp kunnen rekenen van jouw ervaren collega’s vanuit de andere productgroepen. Jouw servicemanager is een zeer ervaren man die doorgegroeid is vanuit een rol als field service engineer, naar deze positie. Een mensgericht persoon met een no nonsens en actieve benadering.

Inwerkperiode, Training & Opleiding
Deze organisatie staat voor kwaliteit en innovatie. Het is daarom essentieel dat je als field service engineer biogas over de juiste kennis beschikt. Jouw inwerkperiode wordt daarom erg serieus genomen en zo nodig krijg je praktijk en theoretische trainingen.

Salaris
Dit wordt in overleg met je bepaald en is afhankelijk van jouw kennis en werkervaring.

Contractvorm
Dit wordt in overleg met je bepaald.

Carrièremogelijkheden
Je krijgt alle ruimte en stimulans om jezelf te ontwikkelen binnen deze werkgever, maar je hebt als eerste insteek om de komende jaren succesvol te zijn in jouw rol van field service engineer biogas.

Werktijden
Je werkt in Nederland tijdens kantoortijden. Omdat de projecten vaak strakke deadlines kennen en je als field service engineer te maken krijgt met tegenslagen binnen de projecten, zal overwerk regelmatig nodig zijn om het op tijd op te leveren. Jij ziet het als field service engineer als uitdaging en een logisch onderdeel van jouw functie. Gelukkig krijg je hiervoor een mooie vergoeding en compensatieregeling.

Solliciteren
Heb jij interesse in Vacature Field Service Engineer BIOGAS Green Energy, reageer dan rechtsonder via de knop Reageer direct!

Heb je vragen? Ik help je graag!

Rudi van Vliet

Technisch Recruiter

BEL: 085 00 44 2 33

E-mail: solliciteren@thefieldservicecompany.nl