Vacature Field Service Engineer Oplaadsystemen Grootvervoer

Vacaturenummer: 291

Ben je een ervaren Field Service Engineer die wil bijdragen aan schonere steden en lijkt het je geweldig om in een zeer innovatieve sector te werken? Lees dan snel verder over de geweldige werkgever Heliox.

Jouw Functie
Als Field Service Engineer Oplaadsystemen Grootvervoer ben jij verantwoordelijk voor inbedrijfstelling en service aan hypermoderne snellaadsystemen voor elektrische bussen, vrachtwagen en havenequipment. Omdat jouw werkgever marktleider in deze wereld is, lopen ze altijd voorop met innovatie en zal je continu met de nieuwste technieken werken.

Zie onder een paar voorbeelden van de innovatieve oplossingen van Heliox:

Je zal als field service engineer oplaadsystemen grootvervoer vooral veel actief zijn met inbedrijfstellingen, deze gebeuren zowel nationaal maar ook steeds meer internationaal. De installatie wordt via externe bureaus gedaan en daarna kom jij als service engineer op locatie. Je maakt een inschatting van de situatie en maakt een werkplanning. Daarna begin je met jouw controle van de installatie, aansluitingen en zorgt dat het geheel goed ingeregeld wordt.

Als je de installatie hebt goedgekeurd en ingeregeld, begin je met het live testen. Geregeld zal je nog fouten tegenkomen en deze hebben bijvoorbeeld te maken met de aansluiting en communicatie met de bussen, vrachtwagens of ander equipment.

Als alle storingen zijn opgelost en de installatie draait volgens de afgesproken specificaties, draag je hem over aan de klant. Hierna train je de operators en monteurs die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse operatie. Gedurende jouw projecten hou je nauwgezet rapportages bij waar al de details en storingen staan vermeld. Na jouw project overhandig je die aan zowel de klant en aan jouw werkgever. Tevens bespreek je eventuele storingen met de engineeringsafdeling, zodat zij verbeteringen kunnen doorvoeren in de nieuw op te leveren snellaadsystemen.

Naast jouw werkzaamheden in het veld, ben je als service engineer snellaadsystemen ook actief als klant support of voor jouw collega’s in het veld bij de complexere storingen.

Organisatie
Heliox is de marktleider op gebied van zeer innovatieve snellaadsystemen voor grootvervoer en groeit snel. Deze markt ontwikkeld extreem snel en gezien de wereldwijde ontwikkelingen zal dat de komende decennia doorzetten. Je merkt als je binnenkomt in hun gebouw meteen een paar dingen op. Het is collegiaal, professioneel en er hangt een hoog engineeringsgehalte in de lucht. Je kunt duidelijk merken dat de engineering binnenshuis gebeurt. De eigenaren zijn allen afkomstig uit de technische sector in Eindhoven en dat merk je in de ontwikkeling. Er is veel kennis van techniek en de organisatie is zowel technisch als idealistisch gedreven.

Ze hebben de award gewonnen voor Best Business Vision, zie hieronder een filmpje hierover:

Afdeling
De serviceafdeling bestaat uit +/- 6 service engineer (30-40 jaar) en door het succes van jouw werkgever zijn ze op zoek naar 6 extra service engineers. Het zijn gedreven mensen met veel hart voor de zaak en hun collega’s. Klanttevredenheid en kwaliteit staan centraal bij het uitvoeren van hun werk en projecten. Heb je hier meer vragen over, laat het mij weten!

Jij beschikt over de volgende talenten

 • Klantgericht en kwaliteitsgedreven
 • Veiligheid staat voorop, het gaat om hoogspanningsinstallaties waarbij ongelukken flinke gevolgen kunnen hebben
 • Drang naar ontwikkeling met een zeer leergierige houding. Je hoeft niet alles te weten, er zal veel geleerd worden aan je, echter je ziet leren als sleutel voor het uitvoeren van jouw functie
 • Je ziet jezelf als visitekaartje van jouw werkgever en zorgt voor een goede presentatie naar de klanten
 • Je vindt het super om complexe analyses te maken met softwaresystemen

Jouw profiel voldoet minimaal aan de volgende eisen

 • Bereid om internationaal te werken, je kunt de hoeveelheid hiervan afstemmen met jouw werkgever. Wil je meer, dan kan je meer, maar kan ook andersom
 • Afgeronde MBO Elektrotechniek, mechatronica of soortgelijk
 • Veel ervaring in het storingen zoeken in elektrische systemen
 • Bij voorkeur grondige ervaring met besturingstechniek zoals PLC’s. En anders een sterke wens om het te leren
 • Ervaring met het werken aan mechanische systemen
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • In bezit van Rijbewijs-B

Locatie
Jouw werkgever bevindt zich in regio Eindhoven. Je zal regelmatig op de zaak moeten zijn (lees 2 keer per week). Je zult zelf moeten bepalen of de rijafstand acceptabel is en of je deze functie op langere termijn zult volhouden.

Inwerkperiode, Training & Opleiding
Je wordt als service engineer snellaadsystemen grootvervoer zeer goed ingewerkt door jouw werkgever. Je zult zowel op de zaak maar ook veel in het veld met collega’s samenwerken en waar nodig krijg je alle mogelijkheden voor studie of training.

Salaris

 • € 2.500,- tot €3.800,- bruto basissalaris (40 uur p week)
 • Toeslag voor bereikbaarheidsdienst (1 x p 6 weken)
 • Tijd- voor tijdregeling
 • Buitenlandvergoeding
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding
 • Overwerkregeling
 • Vrije dagen: 31
 • Je beschikt over eigen vervoer maar zal met een bedrijfswagen naar de projecten gaan. Het zal regelmatig voorkomen dat je de bedrijfswagen thuis hebt staan, afhankelijk van de projectlocaties.

Contractvorm
Jaarcontract met een optie voor vast

Carrièremogelijkheden
In eerste instantie is het jouw doel om de komende paar jaar succesvol te zijn als service engineer. Jouw werkgever is een zeer snel groeiende organisatie. Je kan je voorstellen dat hierdoor mooie doorgroeikansen ontstaan. Dit is echter wel afhankelijk van jouw eigen prestaties en werkhouding.

Werktijden
Als je op kantoor werkt zal je voornamelijk gedurende kantooruren werken, dit zal je wel flexibel kunnen invullen om rekening met de files te houden.
Als je op project werkt, dan wordt er regelmatig overgewerkt of in de weekends. Je krijgt hier natuurlijk mooie vergoedingen voor terug, of je kunt gebruik maken van de tijd- voor tijdregeling.

Solliciteren
Heb jij interesse in Vacature Field Service Engineer Oplaadsystemen Grootvervoer, reageer dan rechtsonder via de knop Reageer direct!

Heb je vragen? Ik help je graag!

Rudi van Vliet

Technisch Recruiter

BEL: 085 00 44 2 33

E-mail: solliciteren@thefieldservicecompany.nl