Vacature Internationaal Commissioning Engineer Offshore Maritiem

Vacaturenummer: 94

Internationaal werken als Commissioning Engineer op de meest uitdagende en innovatieve, maritieme en offshore projecten ter wereld?

Jouw Functie
In jouw rol als Internationaal Commissioning Engineer ben je verantwoordelijk voor de commissioning en het testen van nieuwe, innovatieve, maritieme en offshore installaties in de Oil & Gas sector. Als Commissioning Engineer heb je kennis van moderne Elektrotechniek, Drives, PLC’s en Frequentieregelaars.

Als Commissioning Engineer werk je vaak in Nederland maar ook op internationale projecten in de Oil & Gas over de hele wereld. De projecten zijn voor de bekende namen in de Oil & Gas wereld en de installaties zijn allemaal zeer innovatief en custom made.

De installaties en machines waaraan je als internationaal commissioning engineer werkt, bestaan uit een combinatie van elektrotechniek, hydrauliek, mechanisch en complexe besturingstechnieken zoals PLC’s, frequentieregelaars en Drives. Dit maakt jouw werk als Commissioning Engineer afwisselend en tegelijk continu uitdagend voor jouw technische kennis en inzicht.

Op locatie zal je meestal samenwerken met lokale monteurs met diverse achtergronden. Als internationaal commissioning engineer ben je in staat om projecten te overzien, monteurs aan te sturen en hen te motiveren. Daarnaast begrijp je dat elke cultuur zijn eigen aanpak heeft om mee samen te werken.

Tijdens de projecten sta je als internationaal commissioning engineer veel in contact met de projectmanagers en neem je deel aan toolboxmeetings om feedback te geven van de voortgang van jouw werkzaamheden. Goed communiceren en een professionele houding zijn belangrijk om duidelijke verwachtingen neer te leggen.

Na de commissioning en het testen van de installaties, lever je een complete en gedetailleerde rapportage in bij de projectmanager van jouw werkzaamheden. Je geeft zo nodig de klant en de operators van de installaties training of aanwijzingen voor het juiste gebruik van de machines.

Jij beschikt over de volgende talenten

 • Creatief en Positief ingesteld.
 • Sterk gevoel voor kwaliteit en veiligheid.
 • Teamplayer met leidinggevende capaciteiten.
 • Klantgericht en oplossingsgericht.
 • Goede communicatieve vaardigheden.
 • Sterk en gedetailleerd in rapportages.
 • Zelfstandig.

Jouw profiel voldoet minimaal aan de volgende eisen

 • Afgeronde HBO opleiding. Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Maritiem of vergelijkbaar.
 • Meestal werk je in Nederland maar je bent bereid om zo nodig internationaal te werken (De periodes zijn max 35 dagen).
 • Ervaring met internationaal werken.
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Goede kennis van PLC techniek – uitlezen, storing zoeken en kleine wijzigingen aanbrengen. (GEEN programmeren, dit doet engineering namelijk)
 • Kennis en ervaring met frequentieregelaars, drives en hydrauliek.
 • Enkele jaren ervaring in een vergelijkbare rol. (Dit hoeft niet binnen Offshore of Maritiem te zijn).

Organisatie
Deze organisatie is gespecialiseerd in installaties voor de Offshore en Oil & Gas en compleet internationaal georiënteerd. De nieuwste technieken en innovaties worden toegepast in hun producten. Engineering en assemblage gebeuren in Nederland en productie wordt uitbesteed.

Locatie
Nederland

Afdeling
De afdeling Commissioning bestaat uit een mooie mix van jonge en zeer ervaren internationale commissioning engineers. Er is door nieuwe projecten, toekomstplannen en visie, dringend behoefte aan uitbreiding. Als commissioning engineer wordt je aangestuurd door een zeer ervaren commissioning manager die alle kneepjes van het vakgebied beheerst en alle plekken van de wereld gezien heeft.

Stijl aansturing
Direct en met veel vrijheid en verantwoordelijkheid.

Inwerkperiode, Training & Opleiding
Voor deze vacature wordt verwacht dat je de nodige kennis en ervaring hebt om snel up en running te zijn. Als je nog extra kennis nodig hebt, zijn hier uitgebreide mogelijkheden voor. Geen enkele investering is teveel om te zorgen dat jouw kennis als internationaal service engineer in topconditie is.

Salaris
Bij deze functie hoort een goed salaris, wat in overleg met je bepaald wordt. Verder zijn er interessante bonusregelingen, overwerkregelingen, toeslagen en reiskostenvergoedingen.

Contractvorm
Dit wordt in overleg met jou bepaald. [Geen Projectcontracten of Freelancers]

Carrièremogelijkheden
Binnen dit bedrijf zijn vele carrièremogelijkheden. Er wordt veel aandacht gegeven aan interne opleiding en de meeste managers zijn doorgegroeid binnen de eigen organisatie.

Solliciteren
Heb jij interesse in Vacature Internationaal Commissioning Engineer Offshore Maritiem, reageer dan rechtsonder via de knop Reageer direct!

Heb je vragen? Ik help je graag!

Rudi van Vliet

Technisch Recruiter

BEL: 085 00 44 2 33

E-mail: solliciteren@thefieldservicecompany.nl