Vacature Internationaal Commissioning Engineer Renewable Energy

Vacaturenummer: 81

Wil jij werken als Internationaal Commissioning Engineer in zeer innovatieve en duurzame systemen voor regeneratie van  CO2 en opwaardering van Biogas?

Jouw Functie
Als Internationaal Commissioning Engineer ben jij verantwoordelijk voor de installatie en commissioning van zeer innovatieve en complexe installaties en systemen voor het opnieuw gebruiken van CO2, zuurstof en opwaardering van biogassen.

Je werkt als internationaal commissioning engineer in internationale projecten voor de frisdrankindustrie, wijnproductie, biogasindustrie en bierbrouwerij. De installaties worden onder andere gebruikt om CO2 op te slaan, te hergebruiken voor het vullen van flesjes, maken van biogas voor de Warmtekrachtinstallaties, en het koelen van diverse delen van het productieproces. Dit bespaart een hoop geld voor de producenten en is ook nog een erg gunstig voor het milieu.

Als internationaal commissioning engineer monteer, installeer en stel je gehele installaties van de regeneratiesystemen in bedrijf. Het zijn projecten met een looptijd tussen de 5 – 8 weken en jij bent gedurende deze periode continu op de projecten aanwezig.

De installatie bestaat uit Koeltechniek, Compressoren en werktuigbouwkundige onderdelen. Allen worden aangestuurd door elektrische besturingstechniek, meestal Siemens S7 PLC’s, maar ook Allen Bradley komt voor. Het is dan ook belangrijk dat je als commissioning engineer goed kan troubleshooten aan complexe elektrische en werktuigbouwkundige installaties.

Naast de commissioning en het troubleshooten ben je als internationaal commissioning engineer ook actief in de service en reparatie, adviseer je voor spareparts, onderhoudsschema’s en geef je instructies voor de bediening aan de klanten. Tijdens en na je werkzaamheden stel je gedetailleerde rapporten op voor de opdrachtgevers en jouw interne organisatie.

Jij beschikt over de volgende talenten

 • Zelfstandig en proactief.
 • Sterke persoonlijkheid.
 • Creatief in oplossingen.
 • Doorzettersmentaliteit en stressbestendig.
 • Communicatief vaardig met een commerciële houding.
 • Analytisch.
 • Flexibele instelling.

Jouw profiel voldoet minimaal aan de volgende eisen

 • Bij voorkeer heb je kennis van en ervaring met Koeltechniek.
 • Goede kennis van Siemens S7 PLC’s, bij voorkeur ook Allen Bradley.
 • 2 jaar werkervaring als service monteur, of een vergelijkbare functie.
 • Goede beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal in woord en geschift.
 • Bereid om veelvuldig en zelfstandig internationaal te werken 5 – 8 weken maximaal.

Organisatie
Deze internationale organisatie is een van de marktleiders in zeer hoogwaardige en innovatieve regeneratie- en verrijkingssystemen voor Co2 en Biogas. Ze helpen frisdrankfabrikanten, wijnproducenten, biogas industriëlen en bierbrouwerijen met duurzame oplossingen om hun Carbon Footprint te verlagen en energiekosten te besparen. De klanten van deze innovatieve organisatie bevinden zich in meer dan 140 landen wereldwijd.

Locatie
Nederland.

Afdeling
Jouw team bestaat uit 19 internationaal service monteurs en commissioning engineers waarvan de Service Monteurs vooral in Europa opereren en de commissioning door de hele wereld en voor langere aaneengesloten perioden.

Inwerkperiode, Training & Opleiding
Deze organisatie staat voor kwaliteit en innovatie. Het is daarom essentieel dat je als internationaal commissioning engineer over de juiste kennis beschikt. Jouw inwerkperiode wordt daarom erg serieus genomen en waar nodig krijg je praktijk en theoretische trainingen.

Je bent bereid om tijdens je inwerkperiode gedurende 3 maanden op de vestigingslocatie van de organisatie te zijn. Je zal verblijven in de eigen appartementen van dit bedrijf en kan, als je wilt, in de weekends naar huis. Na jouw inwerkperiode zal je als commissioning engineer voornamelijk vanuit jouw woonplaats naar het vliegveld rijden voor de internationale projecten.

Salaris
Dit wordt in overleg met je bepaald en is afhankelijk van jouw kennis en werkervaring.

Contractvorm
Dit wordt in overleg met je bepaald.

Carrièremogelijkheden
Je krijgt alle ruimte en stimulans om jezelf te ontwikkelen binnen deze werkgever.

Werktijden
Je werkt in Nederland tijdens kantoortijden. Voor deze functie is het vaak nodig om langere dagen te maken om projecten binnen de deadlines op te leveren.

Solliciteren
Heb jij interesse in Vacature Internationaal Commissioning Engineer Renewable Energy, reageer dan rechtsonder via de knop Reageer direct!

Heb je vragen? Ik help je graag!

Rudi van Vliet

Technisch Recruiter

BEL: 085 00 44 2 33

E-mail: solliciteren@thefieldservicecompany.nl