Vacature Internationaal Commissioning Engineer Rotating Equipment

Vacaturenummer: 72

Wil jij werken voor een innovatieve en internationale producent van Compressoren?

Jouw Functie
Jij bent als Internationaal Commissioning Engineer in rotating equipment verantwoordelijk voor de wereldwijde commissioning van zeer hoogwaardige en innovatieve compressoren en turbines. Deze compressoren en turbines worden ingezet in de branches Energie, Oil & Gas, Industrie en Offshore.

De rotating equipment wordt geïnstalleerd door de internationaal installation engineers. Jij geeft leiding aan het team en helpt mee waar nodig. Je maakt planningen en stuurt bij om het team op koers te houden zodat de strakke deadlines gehaald worden.

Als commissioning engineer ben je vooral actief om de installatie functioneel in bedrijf te stellen. Je controleert bijvoorbeeld de lagering en de flow van de olie. Je hebt bij voorkeur enige kennis van PLC systemen om storingen uit te kunnen lezen (niet verplicht).

Bij technische problemen ben jij de troubleshooter en zorg je voor correctieve reparaties of aanpassingen zodat het rotating equipment functioneert zoals het hoort. Deze installaties zijn gigantisch groot, veiligheid en kwaliteit staan continu centraal. Kleine foutjes kunnen namelijk enorme gevolgen hebben bij dit rotating equipment.

Binnen de projecten ben jij het aanspreekpunt voor de klant, je neemt deel aan toolbox meetings, en geeft inhoudelijk technisch advies. Voor de klant en de eigen organisatie hou je een nauwsluitende en uitgebreide rapportage bij.

Als internationaal commissioning engineer in rotating equipment wordt je ook ingezet voor reparaties, modificaties en correctief onderhoud. Je werkt met vele culturen en op de meest indrukwekkende locaties over de hele wereld.

Jij beschikt over de volgende talenten

 • Proactief en zelfstandig.
 • Sterke persoonlijkheid en zelfverzekerd.
 • Flexibele houding.
 • Stressbestendig en creatief in oplossingen.
 • Natuurlijk leiderschap, met een motiverende en positieve instelling.
 • Helikopterview om overzicht te bewaren in de projecten.
 • Groot gevoel voor verantwoordelijkheid, veiligheid en kwaliteit.
 • Makkelijke omgang met uiteenlopende culturen.

Jouw profiel voldoet minimaal aan de volgende eisen

 • Woonachtig in Nederland.
 • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse in woord en geschrift.
 • Afgeronde MBO Werktuigbouwkunde, Maroff of vergelijkbaar.
 • Sterke affiniteit met rotating equipment, (turbines en compressoren).
 • Praktische kennis van smering, hydrauliek, elektrotechniek  en meet & regeltechniek.

Organisatie
Deze internationale organisatie is producent van compressoren en turbines en maakt deel uit van een wereldwijd concern. De cultuur is ondernemend, professioneel en informeel met duidelijke lijnen en verantwoordelijkheden. Technologie en innovatie zijn de drijfveren en daar horen hoogstaande techneuten bij.

Afdeling
Jouw afdeling bestaan uit internationaal commissioning engineers en internationaal installation engineers. Je wordt aangestuurd door de Manager Field Service.

Stijl aansturing
Stimulerend, coachend en oog voor menselijke zaken.

Inwerkperiode, Training & Opleiding
Er wordt veel aandacht aan opleiding en cursussen gegeven. Jouw ontwikkeling wordt als één van de pijlers onder de organisatie gezien. Het inwerktraject wordt bepaald aan de hand van jouw relevante werkervaring en daarna wordt je praktisch en theoretisch opgeleid binnen de productie en in het veld.

Salaris
Dit wordt in overleg met jou bepaald en is afhankelijk van jouw kennis en werkervaring.

Contractvorm
Dit wordt in overleg met jou bepaald.

Carrièremogelijkheden
Binnen deze grote organisatie zijn volop kansen om door te groeien. Als jij je bewijst en positieve bijdrage levert aan het team en de organisatie liggen hier genoeg mogelijkheden.

Werktijden
Het is belangrijk dat je flexibel bent in jouw werktijden. In Nederland werk je binnen kantooruren, maar in het buitenland werk je vaak over door strakke deadlines en jij ziet er uitdaging in om deze te halen. Natuurlijk staan hier een zeer goede overwerkregeling en buitenlandvergoedingen tegenover.

Je werkt meestal tot 3 weken achter elkaar internationaal, tot maximaal 6 weken bij uitzondering. Gemiddeld hebben de Internationaal Commissioning Engineers tot 210 dagen per jaar in het buitenland gewerkt.

Solliciteren
Heb jij interesse in Vacature Internationaal Commissioning Engineer Rotating Equipment, reageer dan rechtsonder via de knop Reageer direct!

Heb je vragen? Ik help je graag!

Rudi van Vliet

Technisch Recruiter

BEL: 085 00 44 2 33

E-mail: solliciteren@thefieldservicecompany.nl