Vacature Internationaal Installation Engineer Rotating Equipment

Vacaturenummer: 73

Wil jij werken voor een innovatieve en internationale producent van Compressoren?

Jouw Functie
Jij bent als Internationaal Installation Engineer in rotating equipment verantwoordelijk voor de wereldwijde installatie van zeer hoogwaardige en innovatieve compressoren en turbines. Deze compressoren en turbines worden ingezet in de branches Energie, Oil & Gas, Industrie en Offshore.

Bij de installatie geef je vaak leiding aan een klein team lokale monteurs. Je werkt volgens de planningen van de internationaal commissioning engineer en stuurt bij om het team op koers te houden zodat de strakke deadlines gehaald worden.

Als installation engineer ben je vooral actief op de mechanisch constructie van de installatie. Je installeert de installatie en stelt de speling van de lagers af en de smering en monteert de piping.

Deze installaties zijn gigantisch groot, veiligheid en kwaliteit staan continu centraal. Kleine foutjes kunnen namelijk enorme gevolgen hebben bij dit rotating equipment. Binnen de projecten rapporteer je aan de commissioning engineer als de installatie voltooid is lever je de compressor bij hem af.

Als internationaal installation engineer in rotating equipment wordt je ook ingezet voor reparaties, modificaties en correctief onderhoud. Je werkt met vele culturen en op de meest indrukwekkende locaties over de hele wereld.

Jij beschikt over de volgende talenten

 • Proactief en zelfstandig.
 • Sterke persoonlijkheid en zelfverzekerd.
 • Flexibele houding.
 • Gestructureerde manier van werken.
 • Stressbestendig en creatief in oplossingen.
 • Motiverende en positieve instelling.
 • Helikopterview om overzicht te bewaren in de projecten.
 • Groot gevoel voor verantwoordelijkheid, veiligheid en kwaliteit.
 • Makkelijke omgang met uiteenlopende culturen.

Jouw profiel voldoet minimaal aan de volgende eisen

 • Woonachtig in Nederland.
 • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse in woord en geschrift.
 • Afgeronde MBO Werktuigbouwkunde, Maroff of vergelijkbaar.
 • Sterke affiniteit met rotating equipment, (turbines en compressoren).
 • Praktische kennis van lagering, smering, hydrauliek.

Organisatie
Deze internationale organisatie maakt deel uit van een wereldwijd concern. De cultuur is ondernemend, professioneel en informeel met duidelijke lijnen en verantwoordelijkheden. Technologie en innovatie zijn de drijfveren en daar horen hoogstaande techneuten bij.

Afdeling
Jouw afdeling bestaan uit een team van internationaal installation engineers. Je wordt aangestuurd door de Manager Field Service Mechanics.

Stijl aansturing
Stimulerend, coachend en oog voor menselijke zaken.

Inwerkperiode, Training & Opleiding
Er wordt veel aandacht aan opleiding en cursussen gegeven. Jouw ontwikkeling wordt als één van de pijlers onder de organisatie gezien. Het inwerktraject wordt bepaald aan de hand van jouw relevante werkervaring en daarna wordt je praktisch en theoretisch opgeleid binnen de productie en in het veld.

Salaris
Dit wordt in overleg met jou bepaald en is afhankelijk van jouw kennis en werkervaring.

Contractvorm
Dit wordt in overleg met jou bepaald.

Carrièremogelijkheden
Binnen deze grote organisatie zijn volop kansen om door te groeien. Als jij je bewijst en positieve bijdrage levert aan het team en de organisatie liggen hier genoeg mogelijkheden.

Werktijden
Het is belangrijk dat je flexibel bent in jouw werktijden. In Nederland werk je binnen kantooruren, maar in het buitenland werk je vaak over door strakke deadlines en jij ziet er uitdaging in om deze te halen. Natuurlijk staan hier een zeer goede overwerkregeling en buitenlandvergoedingen tegenover.

Je werkt meestal tot 3 weken achter elkaar internationaal, tot maximaal 6 weken bij uitzondering. Gemiddeld hebben de Internationaal Installation Engineers tot 210 dagen per jaar in het buitenland gewerkt.

Solliciteren
Heb jij interesse in Vacature Internationaal Installation Engineer Rotating Equipment, reageer dan rechtsonder via de knop Reageer direct!

Heb je vragen? Ik help je graag!

Rudi van Vliet

Technisch Recruiter

BEL: 085 00 44 2 33

E-mail: solliciteren@thefieldservicecompany.nl