Vacature Internationaal Service Engineer Compressoren

Vacaturenummer: 135

Op zoek naar een echte uitdaging?? Kom werken als internationaal service engineer aan zeer uiteenlopende industriële compressoren door de hele wereld!!

Jouw Functie
Als Internationaal Service Engineer Compressoren ben jij verantwoordelijk voor de installatie & commissioning (50%), service en reparatie (50%) aan complexe en flink uiteenlopende industriële compressoren over de gehele wereld. De compressorinstallaties zijn overwegend mechanisch en voor een klein deel mechatronisch, voornamelijk in de besturingen en controls.

Op de klantlocatie aangekomen maak je als internationaal service engineer een inschatting van de werkzaamheden en aan de hand daarvan maak je een werkplanning en communiceert die met de klant en jouw werkgever. Meestal geef je als internationaal service engineer leiding aan een lokale groep monteurs. Deze selecteer je op hun kennis en kunde en verdeelt aan de hand daarvan het te volbrengen werk.

Als het om een nieuwe compressoren gaat zorg je als internationaal service engineer voor de juiste plaatsing en installatie. Wanneer de compressor perfect geïnstalleerd is begin je als internationaal service engineer met de commissioning. Je controleert alle af- en instellingen en regelt de controls in. Dit luistert zeer nauwkeurig gezien de grote krachten die werken in de compressoren, kleine foutjes kunnen grote gevolgen hebben. Zodra alle instellingen juist zijn, begin je als internationaal service engineer met het testen van de compressor.

Uit de test komen vaak zeer uiteenlopende storingen naar voren die zowel elektrisch als mechanisch kunnen zijn. Als internationaal service engineer analyseer je deze storingen en probeer je zoveel mogelijk zelfstandig de zaken op te lossen. Wanneer nodig kan je altijd rekenen op backup van jouw werkgever.

Je werkt als internationaal service engineer compressoren met zeer uiteenlopende culturen en dat geeft een extra uitdaging bij het aansturen van jouw groep monteurs en het communiceren met de lokale opdrachtgever. Je neemt deel aan toolboxmeetings voor updates over vorderingen en tegenslagen en als het nodig is corrigeer je de monteurs in hun werk(houding). Gedurende jouw project hou je als internationaal service engineer een gedetailleerde rapportage bij die aan het einde van het project wordt overhandigd aan de klant en jouw werkgever.

Jij beschikt over de volgende talenten

 • Sterke persoonlijkheid.
 • Klantgerichte en commerciële houding.
 • Helikopterview, je overziet het gehele proces/project.
 • Interesse in en goede omgang met uiteenlopende culturen.
 • Proactief en leergierig.
 • Bereid om te investeren in jezelf.
 • Teamplayer maar ook zelfstandig sterk.
 • Flexibel en betrokken.
 • Sterk gevoel voor veiligheid en kwaliteit.

Jouw profiel voldoet minimaal aan de volgende eisen

 • Goede kennis van rotating equipment zoals lagering, uitlijning, smering van grote installaties zoals turbines, compressoren, scheepsmotoren, pompen, tandwielkasten.
 • Ervaring met elektrotechniek zoals servo’s frequentiedrives en plc’s heeft een pré, maar is geen must!!
 • Minimaal 2 jaar ervaring met internationaal werken in een soortgelijke functie.
 • Bereid om voor langere periodes internationaal te werken en tot 80% van het jaar.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • In bezit van Rijbewijs B.

Organisatie
Jouw werkgever is een trotse onderneming en een pure specialist in de productie en onderhoud van complexe industriële compressoren die worden toegepast in chemie, petrochemie, offshore, nucleaire plants, enzovoort.Op gebied van nieuwe compressoren betreft het puur hun eigen producten en op het gebied van service aan bestaande compressoren worden alle merken behandeld.
De omvang van jouw werkgever is middelgroot, heeft meerdere locaties over de wereld en staan bekend om hun hoogwaardige diensten en producten. Er wordt veel geïnvesteerd in kennis en kunde en gekeken naar privésituaties van hun werknemers. Zaken zijn goed geregeld en de cultuur is professioneel, sociaal en betrokken.

Locatie
Je mag als internationaal service engineer compressoren in het gehele land wonen omdat de werkzaamheden voornamelijk internationaal zijn. Wanneer je voor langere tijd op de zaak moet zijn, worden voorzieningen getroffen om lokaal te overnachten.

Afdeling
Jouw serviceafdeling bestaat uit ongeveer 20 internationaal service engineers die verschillende achtergronden en ervaringsniveaus hebben. Jullie worden aangestuurd door een ervaren servicemanager die veel kijkt naar persoon en inzet. Een frisse blik op zaken heeft en houdt van aanpakken.

Stijl aansturing
Als internationaal service engineer heb je een functie waarin je zeer veel vrijheid en ruimte krijgt en daarmee verantwoordelijkheid. Je wordt op grote lijnen aangestuurd en projectresultaten, inzet, betrokkenheid en klantervaring zijn daarbij erg belangrijk.

Inwerkperiode, Training & Opleiding
Omdat je als internationaal service engineer compressoren werkt in omgevingen waar kleine fouten enorme gevolgen kunnen hebben, is het belangrijk dat je echt weet wat je aan het doen bent. Jouw inwerkperiode wordt daarom enorm serieus genomen en wordt bepaald op basis van jouw kennis en werkervaring. De ervaring leert dat je zeker een aantal maanden op de Nederlandse locatie, en deels in de praktijk, wordt ingewerkt om te zorgen dat je voldoende weet om de compressoren goed te kennen.

Wanneer je wilt verder leren zijn er veel mogelijkheden tot scholing en training.

Salaris

 • Tussen € 2.000,00 tot maximaal € 4.400,00 basissalaris.
 • CAO Metalektro/Groot metaal.
 • Veel vrije dagen en ADV.
 • Goede en erg interessante secundaire voorwaarden.
 • Auto v/d Zaak

Contractvorm
Dit wordt in overleg met jou bepaald.

Carrièremogelijkheden
Jouw eerste doel is succesvol zijn als internationaal service engineer compressoren, daarna zijn er binnen jouw werkgever goede mogelijkheden om door te groeien via scholing, training en ervaring.

Werktijden
Jouw projecten kennen strakke deadlines en vaak onverwachte tegenslagen. Als internationaal service engineer begrijp je dat stilstand van deze compressoren grote financiële gevolgen heeft voor de klant en je bent betrokken om dit binnen de tijd op te leveren. Overwerk zie je meer als logisch dan lastig. Gelukkig staan er zeer goede regelingen tegenover om je voor jouw inzet te belonen.

Woon- Werkverkeer
Veelal werk je vanuit huis en zal je met het vliegtuig naar jouw projecten vliegen.

Solliciteren
Heb jij interesse in Vacature Internationaal Service Engineer Compressoren, reageer dan rechtsonder via de knop Reageer direct!

Heb je vragen? Ik help je graag!

Rudi van Vliet

Technisch Recruiter

BEL: 085 00 44 2 33

E-mail: solliciteren@thefieldservicecompany.nl