Vacature Internationaal Service Engineer Maritiem Offshore Rotterdam

Vacaturenummer: 101

Werken als internationaal service engineer aan complexe besturings- en automatiseringssystemen in de maritieme sector en offshore?

Jouw Functie
Als Internationaal Service Engineer Maritiem & Offshore ben jij verantwoordelijk voor de service, reparatie, installatie en commissioning van zeer uiteenlopende besturings- en automatiseringssystemen in de maritieme sector en offshore.

Jouw organisatie is leverancier van automatiseringsoplossingen en jij bent als internationaal service engineer dé specialist in deze elektrische systemen. Je reist naar de schepen, platformen of havens om de storingen op te lossen, oude systemen te upgraden of nieuwe systemen te installeren en inbedrijf te stellen.

Op locatie aangekomen geef je regelmatig leiding aan lokale servicemonteurs. Omdat je als service engineer internationaal werkt, kom je in aanraking met vele verschillende culturen. Tijdens jouw project sta je als internationaal service engineer continu in contact met de klant. Je geeft hem feedback over vorderingen,  tegenslagen en verwachtingen over de oplevering.

Jouw uitdaging als internationaal service engineer ligt in de grote diversiteit van de installaties en systemen waaraan je werkt en de locatie waar je jouw werkzaamheden uitvoert. Je lost problemen en storingen op met beperkte middelen en meestal onder tijdsdruk. Als internationaal service engineer weet je hier goed mee om te gaan en op een commerciële manier te communiceren met de opdrachtgevers.

Van jouw werkzaamheden hou je een gedetailleerd rapport bij wat je overhandigt aan de klant en aan jouw eigen werkgever. Als een collega internationaal service engineer aan de installatie werkt, kan hij daardoor exact zien wat jouw bevindingen en oplossingen waren.

Wanneer je niet internationaal werkt, ben je werkzaam binnen het bedrijf op de vestiging.

Jij beschikt over de volgende talenten

 • Creatief met sterk gevoel voor kwaliteit en veiligheid.
 • Doorzettersmentaliteit, je geeft niet op tot je de oplossing gevonden hebt.
 • Betrokken en flexibel.
 • Goede communicatieve vaardigheden met een commerciële houding.
 • Zelfstandig en proactief.
 • Sterke persoonlijkheid.
 • Analytisch, je bent in staat om het hele proces van een complexe installatie te overzien.

Jouw profiel voldoet minimaal aan de volgende eisen

 • Afgeronde MBO Elektrotechniek, Industriële Automatisering, Maritieme techniek of vergelijkbaar.
 • 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol als internationaal service engineer.
 • Kennis en ervaring met moderne elektrische besturingstechnieken zoals PLC’s en Frequentieregelaars.
 • Bereid om regelmatig internationaal te reizen (+/- 50%).
 • Goede beheersing van Engels en Nederlands in woord en geschrift.
 • In bezit van Rijbewijs B.

Organisatie
Deze organisatie is specialist in moderne elektrische besturingstechnieken voor de maritieme sector en offshore. Ze helpen klanten met de nieuwbouw van installaties en het upgraden/optimaliseren van bestaande installaties. Er worden zeer hoogwaardige en creatieve oplossingen bedacht om de klanten voorzien, waarbij kwaliteit altijd voorop staat.

Locatie
Rotterdam

Afdeling
Jouw serviceafdeling bestaat uit een klein team van ervaren internationaal service engineers.

Inwerkperiode, Training & Opleiding
Deze organisatie gaat voor kwaliteit en dat betekent dat jij als internationaal service engineer erg goed ingewerkt wordt. Daarnaast krijg je alle mogelijkheden voor vakgerichte trainingen en opleidingen zodat je jouw vak als internationaal service engineer perfect kan uitoefenen.

Salaris
Dit is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en wordt in overleg met je bepaald.

Contractvorm
Dit wordt in overleg met je bepaald.

Carrièremogelijkheden
Binnen dit bedrijf zijn genoeg doorgroeimogelijkheden. Het is goed mogelijk om vanuit jouw rol als internationaal service engineer, door te groeien naar functies als service manager, engineer of andere posities.

Werktijden
De wereldwijde projecten hebben vaak strakke deadlines en je kent veel uitdagingen op gebied van techniek, mankracht, aanwezige middelen, enz. Als projecten niet op tijd worden opgeleverd, heeft dat vaak grote financiële gevolgen. Als internationaal service engineer ben je betrokken en flexibel en je voelt je verantwoordelijk om toch de deadlines te halen. Dit betekent dat je regelmatig overwerkt, maar gelukkig staan daar erg interessante vergoedingen tegenover.

Woon- Werkverkeer
Jij woont op maximaal 1 uur reisafstand van Rotterdam.

Solliciteren
Heb jij interesse in Vacature Internationaal Service Engineer Maritiem Offshore Rotterdam, reageer dan rechtsonder via de knop Reageer direct!

Heb je vragen? Ik help je graag!

Rudi van Vliet

Technisch Recruiter

BEL: 085 00 44 2 33

E-mail: solliciteren@thefieldservicecompany.nl