Vacature Internationaal Service Engineer Offshore Maritiem

Vacaturenummer: 94

Internationaal werken op de meest uitdagende en innovatieve, maritieme en offshore projecten ter wereld?

Jouw Functie
In jouw rol als Internationaal Service Engineer ben je verantwoordelijk voor de service, upgrades en onderhoud aan grote, innovatieve, maritieme en offshore installaties in de Oil & Gas sector. Als Service Engineer ben je allround in jouw technische kennis en in alle disciplines inzetbaar (Hydrauliek, Elektrotechniek, Besturingstechniek, Mechaniek).

Je reist als Internationaal Service Engineer naar klanten in de Oil & Gas over de hele wereld. Dit zijn de bekende namen in de Oil & Gas wereld en de installaties zijn allemaal custom made. Het loopt uiteen van hele nieuwe en innovatieve systemen, tot oudere systemen die al jaren in de Offshore of Maritieme sector meedraaien.

De installaties en machines waaraan je als internationaal service engineer werkt, bestaan uit een combinatie van elektrotechniek, hydrauliek, mechanisch en complexe besturingstechnieken zoals PLC’s, frequentieregelaars en Drives. Dit maakt jouw werk als Internationaal Service Engineer afwisselend en tegelijk continu uitdagend voor jouw technische kennis en inzicht.

Als deze installaties door een storing of defect stil komen te liggen, kost het al snel honderdduizenden euro’s per dag. Jouw taak als internationaal service engineer is erg belangrijk voor het succes van deze klanten en er wordt daarom veel geïnvesteerd in jouw kennis en kunde.

Op locatie zal je meestal samenwerken met lokale monteurs met diverse achtergronden. Als internationaal service engineer ben je in staat om projecten te overzien, monteurs aan te sturen en hen te motiveren. Daarnaast begrijp je dat elke cultuur zijn eigen aanpak heeft om mee samen te werken.

Tijdens de internationale projecten sta je als internationaal service engineer veel in contact met de klant om feedback te geven van de voortgang van jouw werkzaamheden. Goed communiceren en een professionele houding zijn belangrijk om duidelijke verwachtingen neer te leggen. Bij complexe storingen of problemen kan je 24 uur per dag rekenen op steun van de afdelingen service en engineering.

Na afloop van de projecten lever je een complete en gedetailleerde rapportage in bij de klant en jouw eigen organisatie. Je geeft de klant en de operators van de installaties training of aanwijzingen voor het juiste gebruik van de machines.

Naast Service werkzaamheden word je ook ingezet op nieuwbouwprojecten. Je helpt de commissioning engineers bij het inbedrijfstellen van nieuwe installaties of upgrades aan bestaande.

Jij beschikt over de volgende talenten

 • Creatief en Positief ingesteld.
 • Sterk gevoel voor kwaliteit en veiligheid.
 • Teamplayer met leidinggevende capaciteiten.
 • Klantgericht en oplossingsgericht.
 • Goede communicatieve vaardigheden.
 • Sterk en gedetailleerd in rapportages.
 • Zelfstandig.

Jouw profiel voldoet minimaal aan de volgende eisen

 • Afgeronde MBO opleiding. Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Maritiem of vergelijkbaar.
 • Bereid om regelmatig internationaal te reizen (De periodes verschillen in lengte van enkele dagen tot max 35 dagen).
 • Ervaring met internationaal werken.
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Goede kennis van PLC techniek – uitlezen, storing zoeken en kleine wijzigingen aanbrengen. (GEEN programmeren)
 • Kennis en ervaring met frequentieregelaars, drives en hydrauliek.
 • Enkele jaren ervaring in een vergelijkbare rol. (Dit hoeft niet binnen Offshore of Maritiem te zijn).

Organisatie
Deze organisatie is gespecialiseerd in installaties voor de Offshore en Oil & Gas en compleet internationaal georiënteerd. De nieuwste technieken en innovaties worden toegepast in hun producten. Engineering en assemblage gebeuren in Nederland en productie wordt uitbesteed.

Locatie
Nederland

Afdeling
De afdeling Service bestaat uit een mooie mix van jonge en zeer ervaren internationale service engineers. Er is door toekomstplannen en visie, dringend behoefte aan uitbreiding. Als service engineer word je aangestuurd door een zeer ervaren service manager die alle kneepjes van het vakgebied beheerst en alle plekken van de wereld gezien heeft.

Stijl aansturing
Direct en met veel vrijheid en verantwoordelijkheid.

Inwerkperiode, Training & Opleiding
Voor deze vacature wordt verwacht dat je de nodige kennis en ervaring hebt om snel up en running te zijn. Als je nog extra kennis nodig hebt, zijn hier uitgebreide mogelijkheden voor. Geen enkele investering is teveel om te zorgen dat jouw kennis als internationaal service engineer in topconditie is.

Salaris
Bij deze functie hoort een goed salaris, wat in overleg met je bepaald wordt. Verder zijn er interessante bonusregelingen, overwerkregelingen, toeslagen en reiskostenvergoedingen.

Contractvorm
Dit wordt in overleg met jou bepaald. [Geen Projectcontracten of Freelancers]

Carrièremogelijkheden
Binnen dit bedrijf zijn vele carrièremogelijkheden. Er wordt veel aandacht gegeven aan interne opleiding en de meeste managers zijn doorgegroeid binnen de eigen organisatie.

Werktijden
In jouw job als service engineer werk je in vele tijdszones en met strakke deadlines. Jij voelt je verantwoordelijk om de grote projecten op tijd op te leveren en overwerk hoort regelmatig bij je functie.

Solliciteren
Heb jij interesse in Vacature Internationaal Service Engineer Offshore Maritiem, reageer dan rechtsonder via de knop Reageer direct!

Heb je vragen? Ik help je graag!

Rudi van Vliet

Technisch Recruiter

BEL: 085 00 44 2 33

E-mail: solliciteren@thefieldservicecompany.nl