Vacature Internationaal Service Engineer Verpakkingsmachines

Vacaturenummer: 136

Ben jij sterk in motioncontrol en fijnmechanische techniek en op zoek naar een echte internationale uitdaging?

Jouw Functie
Als Internationaal Service Engineer Verpakkingsmachines ben jij verantwoordelijk voor de installatie, commissioning en service aan hoogfrequente en complexe verpakkingsmachines. Bij dit moderne en zeer succesvolle bedrijf word jij als internationaal service engineer verpakkingsmachines ingezet op wereldwijde projecten met een duur van 3 tot 6 weken waar je vooral op werkdagen werkt en in de weekends thuis bent.

Als internationaal service engineer word je betrokken bij het project als de verpakkingsmachines opgeleverd worden uit productie en getest zijn in de werkplaats. De verpakkingsmachines worden getransporteerd naar de klantlocatie en jij reist er als internationaal service engineer achteraan. Op de locatie aangekomen zorg je ervoor dat de verpakkingsmachine op de juiste plek komt te staan, wat zeer nauwkeurig moet gebeuren.

Daarna controleer je als internationaal service engineer verpakkingsmachines of de controls, aandrijvingen en de mechanische delen ingesteld staan op de specificaties die jouw engineeringsafdeling heeft opgegeven in de manuals. Als dit het geval is begint je als internationaal service engineer de testfase waarin je systematisch de verpakkingsmachines controleert op de juiste werking.

De storingen en problemen die je tegenkomt analyseer je grondig en je probeert als internationaal service engineer de juiste oplossingen te vinden. Zo nodig kan je rekenen op hulp vanuit jouw werkgever waar de engineeringsafdeling of andere zeer ervaren internationaal service engineers je graag helpen.

Als de verpakkingsmachine perfect werkt, lever je hem op aan de klant. Hierna verzorg je als internationaal service engineer een uitgebreide training aan de operators en lokale monteurs over de werking en het onderhoud. Je houdt hierbij rekening met en hebt respect voor de verschillende culturen waar je als internationaal service engineer mee werkt.

Gedurende jouw projecten is het belangrijk om een gedetailleerde rapportage bij te houden van de vorderingen maar ook de storingen die je als internationaal service engineer tegenkomt. Deze overhandig je aan het einde van het project aan de klant en aan jouw werkgever en deze zal weer gebruikt worden door volgende internationaal service engineers die aan de machine werken.

Organisatie
Jouw werkgever is een zeer succesvolle machinebouwer van verpakkingsmachines die gericht zijn op het sorteren en plaatsen van producten in dozen. Het bedrijf heeft meerdere oplossingen en machines hiervoor en is continu in ontwikkeling om de concurrentie voor te blijven. Innovatie en klantgerichtheid staan hierbij voorop en dit wordt mogelijk gemaakt door een enthousiast team zowel mannen als vrouwen waarbij liefde voor techniek voorop staat.

Deze formule is zo succesvol dat er genoeg projecten zijn voor de komende 2 jaar. Om deze projecten te installeren en inbedrijf te stellen, hebben zij ervaren internationaal service engineers nodig. De cultuur is hard werken, betrokken, sociaal, innovatief en klantgericht.

Afdeling
Jouw afdeling bestaat uit een kleine 20 internationaal service engineers en wordt aangestuurd door een enthousiaste en jonge servicemanager die al jaren bij dit bedrijf werkt. Hij weet als geen ander hoe het is om als internationaal service engineer verpakkingsmachines in het buitenland te staan en alleen de projecten tot een succes te brengen.

In jouw functie van internationaal service engineer ben je voornamelijk zelfstandig bezig en krijg je zeer veel vrijheid. Dit brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee en er wordt verwacht dat je hier erg goed mee weet om te springen. De aansturing is voornamelijk op hoofdlijnen en zo nu en dan een vergadering.

Jij beschikt over de volgende eigenschappen

 • Sterke en nuchtere persoonlijkheid.
 • Proactief met een sterke drang naar kwaliteit en veiligheid.
 • Analytisch en je gaat systematisch te werk.
 • Doorzettingsvermogen, je geeft niet op tot je de oplossing hebt.
 • Flexibel en loyaal.
 • Klantgericht met een commerciële houding.
 • Liefde voor complexe en moderne technieken.
 • Interesse in en respect voor andere culturen.
 • Goed in het overbrengen van informatie in de vorm van trainingen.

Jouw profiel voldoet minimaal aan de volgende eisen

 • Afgeronde MBO WTB, Elektrotechniek, Mechatronica, Industriële Automatisering of vergelijkbaar.
 • In bezit van Rijbewijs B.
 • Goede kennis van PLC techniek (geen programmeren) en bij voorkeur ook Servotechniek (Geen must).
 • Bereid tot veelvuldig internationaal te werken, meestal binnen Europa.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Locatie
Je woont in Nederland, België, Engeland, Frankrijk of Duitsland. Afhankelijk van jouw senioriteit in functielevel mag je ook in andere delen van de wereld wonen. Je zal niet zo heel vaak op het bedrijf hoeven zijn, dus daarom heeft jouw werkgever hier een flexibele houding in.

Inwerkperiode, Training & Opleiding, Carrieremogelijkheden
Deze vacature is voornamelijk gericht op meer ervaren internationaal service engineers om te garanderen dat ze binnen korte termijn werkzaam kunnen zijn in het veld. De inwerkperiode is een 2 à 3 weken op de bedrijfslocatie en daarna voornamelijk on-the-job training door ervaren internationaal service engineers of zelfstandig het veld in. Extra opleiding is mogelijk door externe trainingen en opleidingen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Goed salaris (tot + € 4.000,00)
 • Bedrijfsauto of Personenauto
 • Mobiele telefoon
 • Laptop
 • Mooie overwerktoeslagen
 • Vergoedingen voor werk in buitenland, offshore, eetgeld
 • Veelal in de weekenden thuis

Contractvorm
Jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd bij goed functioneren.

Werktijden
40 uur per week excl. Overuren

Als Internationaal Service Engineer Verpakkingstechniek werk je voornamelijk op werkdagen en ben je meestal in het weekend thuis. Omdat projecten een strakke deadline hebben, komt overwerk veel voor en als internationaal service engineer begrijp je dat dit een onderdeel is van jouw functie. Gelukkig staan daar gunstige vergoedingen en beloningen tegenover.

Solliciteren
Heb jij interesse in Vacature Internationaal Service Engineer Verpakkingsmachines, reageer dan rechtsonder via de knop Reageer direct!

Heb je vragen? Ik help je graag!

Rudi van Vliet

Technisch Recruiter

BEL: 015 - 88 77 309

E-mail: solliciteren@thefieldservicecompany.nl