Vacature Service Engineer Energy E&I UPS Power Solutions

Vacaturenummer: 128

Binnen Nederland werken als Service Engineer Energy E&I in complexe en high tech oplossingen voor energie opwekking?

Jouw Functie
Als service engineer Energy E&I ben jij verantwoordelijk voor de installatie, reparatie, commissioning en service aan high tech oplossingen voor de opwekking van energie. Deze energieopwekkingssystemen staan meestal als backup voor wanneer er uitval is van de hoofdvoorzieningen van energie.

De complexiteit van deze powersystemen ligt in de zeer fijne afregeling en de vele wisselende factoren die van invloed zijn. Zodra de spanning van de hoofdvoorziening wegvalt, is het de bedoeling dat deze noodstroomsystemen zonder enige wegval van elektriciteit, de energievoorziening voortzetten met eigen onafhankelijke opwekkingssystemen.

Als service engineer Energy E&I ben jij dé specialist van alle elektrische componenten binnen deze installaties. Je hebt diepgaande kennis van besturingstechnieken, aandrijftechnieken, meet- en regeltechniek en schakelborden overziet het gehele proces en de integratie daarvan in de systemen van de klant.

Het mechanische deel bestaat uit een dieselmotor, gasmotor en soms een turbine. Het elektrisch deel bestaat uit vele verschillende componenten, uiteenlopend van PLC’s, Frequentiedrives, Sensoren, Servotechnieken, enz. Als service engineer energy E&I ligt jouw uitdaging in alle wisselende externe en interne invloeden die meespelen. Zaken als luchtvochtigheid, warmteontwikkeling van de motor en systemen, weerstand in koude en warme staat, omgevingstemperaturen, systemen van de klant, enz.

In jouw functie van service engineer energy E&I ga je meestal zelfstandig en binnen Nederland te werk. Je rijdt in jouw bedrijfsauto naar projecten en ter plaatse maak je een inschatting van de nodige werkzaamheden en stel je als service engineer energy E&I planningen op. Soms werk je samen met monteurs van de opdrachtgever en dan is het belangrijk om te weten hoe je mensen motiveert, aanstuurt en zo nodig corrigeert.

Gedurende jouw werkzaamheden als service engineer energy E&I hou je een zeer nauwkeurige rapportage bij van alle storingen, oplossingen en aanpassingen. Als de installatie storingsvrij is en volgens klantwens en bedrijfsspecificaties hebt ingeregeld, lever je het project en de documentatie op aan de klant. Als laatste geef je als service engineer energy E&I training aan de operators of lokale technici zodat ze weten hoe om te gaan met de systemen.

Jij beschikt over de volgende talenten

 • Zelfstandig en proactief.
 • Sterk analytisch vermogen, je gaat systematisch te werk.
 • Creatief in oplossingen met sterk gevoel voor veiligheid.
 • Pitbullmentaliteit, je geeft niet op voordat je de oplossing gevonden hebt.
 • Sociaal in de omgang en je weet mensen te motiveren.
 • Klantgericht met een commerciële houding.
 • Je staat met beide benen op de grond en staat open voor nieuwe leermomenten.
 • Flexibel en stressbestendig.
 • Je houdt goed overzicht in complexe projecten.
 • Sterk in gedetailleerde rapportages van werkzaamheden.

Jouw profiel voldoet minimaal aan de volgende eisen

 • Afgeronde MBO WTB, Elektrotechniek, Maritiem, Industriële Automatisering, Energietechniek, of vergelijkbaar.
 • Goede kennis van PLC techniek, Frequentiedrives en Servotechnieken.
 • Kennis van en ervaring met energieopwekkingssystemen is een pré, maar geen must.
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • In bezit van Rijbewijs B.

Organisatie
Deze organisatie is een pure specialist in hightech energieopwekkingssystemen die worden toegepast in zeer uiteenlopende industrieën zoals: ziekenhuizen, offshore omgevingen, grote fabrieken, afvalverwerking, petrochemie, enz. Deze systemen worden in eigen beheer gebouwd en getest voordat ze naar de opdrachtgever gaan. Elk systeem wordt op maat gemaakt naar klantwens. Kwaliteit en bedrijfszekerheid zijn essentieel en voeren de boventoon in het gehele proces van productie tot oplevering bij de klant. De cultuur is no nonsens, hard werken, betrokken, informeel en gedreven.

Locatie
Omgeving Rotterdam

Afdeling
Jouw serviceafdeling bestaat uit diverse nationale en internationale service engineers energy die worden aangestuurd door een mensgerichte en professionele servicemanager. Jouw collega’s zijn betrokken bij elkaar, staan met de beide benen op de grond, zijn gedreven en houden van mensen die zich eerder bewijzen door technisch inzicht en kwalitatief werk dan mooie praatjes.

Stijl aansturing
Je krijgt als service engineer energy E&I erg veel vrijheid en verantwoordelijkheid. De verwachting is dat je zelfstandig te werk gaat en je kunt waar nodig altijd terugvallen op jouw collega’s van service of engineering.

Inwerkperiode, Training & Opleiding
De verwachting is dat jij als service engineer energy E&I beschikt over een goede basiskennis en ervaring in moderne mechatronische systemen. Zodra je start wordt grondig gekeken welke kennis je nog meer nodig hebt om jouw functie van service engineer energy E&I zelfstandig uit te kunnen voeren. Jouw werkgever beschikt over een hoogstaand opleidingsinstituut waar je alle benodigde kennis kan opdoen en verder zal je door collega service engineers energy in de praktijk worden getraind.

Salaris

 • Jouw salaris wordt bepaald op basis van jouw kennis en ervaring. Bij deze werkgever gelden goede salarissen en vergoedingen.
 • Bedrijfsauto.

Contractvorm
Dit wordt in overleg bepaald.

Carrièremogelijkheden
Jouw insteek is om eerst succesvol te worden binnen jouw functie als service engineer energy E&I. Mocht je hierna de wens hebben, dan zijn binnen jouw werkgever veel mogelijkheden tot scholing/training en doorgroei naar andere functies, waaronder bijvoorbeeld in het buitenland werken als internationaal service engineer.

Werktijden
Als service engineer energy E&I werk je in verschillende tijdzones, hebt te maken met vluchten naar de locaties en strakke deadlines op de projecten. Je bent als service engineer Energy E&I betrokken en flexibel en ziet het als uitdaging om de projecten binnen de afgesproken tijd op te leveren. Dit betekent dat er regelmatig lange dagen worden gemaakt en overgewerkt wordt. Gelukkig geeft jouw werkgever hiervoor goede beloningen / vergoedingen zodat je naar behoren gecompenseerd wordt.

Woon- Werkverkeer
Je als service engineer energy E&I beschikt over een bedrijfsauto om naar jouw werkgever en projecten te rijden. Wanneer jouw projecten op grotere afstand liggen, zal je met het vliegtuig reizen.

Solliciteren
Heb jij interesse in Vacature Service Engineer Energy E&I UPS Power Solutions, reageer dan rechtsonder via de knop Reageer direct!

Heb je vragen? Ik help je graag!

Rudi van Vliet

Technisch Recruiter

BEL: 085 00 44 2 33

E-mail: solliciteren@thefieldservicecompany.nl