Vacature Service Engineer Packaging

Vacaturenummer: 143

Wordt jij graag continu uitgedaagd en wil je werken met de nieuwste innovaties op het gebied van packaging? Reageer dan op deze internationale uitdaging bij dit prachtige bedrijf!

Jouw Functie
Als Service Engineer Packaging streef je naar een perfect werkende verpakkingsmachinelijn met een zeer tevreden klant.

In jouw functie van service engineer packaging ben je verantwoordelijk voor de installatie, commissioning en service aan innovatieve en hoogwaardige complexe verpakkingsmachinelijnen.

Jij wordt als service engineer packaging betrokken bij het project nadat de machine vanuit productie is getest en wordt opgeleverd vanuit de werkplaats. Het is een zeer nauwkeurig proces om te zorgen dat de verpakkingsmachines op de juiste plek komen te staan.

Bij aankomst controleer je of de controls, aandrijvingen en mechanische delen staan ingesteld op de specificaties die jouw engineeringsafdeling heeft opgegeven in de manuals. Vervolgens begint de testfase en controleer jij als Service Engineer Packaging systematisch de verpakkingsmachines op de juiste werking. Bij storingen en problemen weet jij de juiste analyse te maken en werk je naar een oplossing toe. Je kunt als service engineer packaging altijd rekenen op hulp van je collega’s en engineeringsafdeling.

Na de oplevering van de verpakkingsmachines, geef je trainingen aan de operators en lokale monteurs zodat ze alles weten over de werking en licht onderhoud van de verpakkingsmachines. Je krijgt in jouw job als service engineer verpakkingsmachines te maken met grote verschillen in cultuur en jij ziet het als een uitdaging om samen succesvolle projecten af te ronden.

Tijdens het project meld je de vorderingen en maak je een rapportage van de storingen die je tegenkomt. Als Service Engineer Packaging overhandig je deze aan het eind van je project aan de klant en aan jouw werkgever, zodat de juiste rapportage altijd voor handen is wanneer een volgende Service Engineer Packaging aan de verpakkingslijn werkt.

Jij beschikt over de volgende talenten

 • Sterke en nuchtere persoonlijkheid.
 • Proactief met een sterke drang naar kwaliteit en veiligheid.
 • Analytisch en je gaat systematisch te werk.
 • Doorzettingsvermogen, je geeft niet op tot je de oplossing hebt.
 • Flexibel en loyaal.
 • Klantgericht met een commerciële houding.
 • Liefde voor complexe en moderne technieken.
 • Interesse in en respect voor andere culturen.
 • Goed in het overbrengen van informatie in de vorm van trainingen.

Jouw profiel voldoet minimaal aan de volgende eisen

 • Afgeronde MBO WTB, Elektrotechniek, Mechatronica, Industriële Automatisering of vergelijkbaar.
 • Goede kennis van PLC techniek (geen programmeren) en bij voorkeur ook Servotechniek (is geen must).
 • Ervaring met fijnmechanische technieken zoals verpakkingstechniek, sorteertechniek of soortgelijken.
 • De locatie waar je woont mag binnen heel Europa zijn.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • In bezit van Rijbewijs B.

Organisatie
Jouw werkgever is een succesvolle machinebouwer van innovatieve verpakkingsmachines voor het sorteren en plaatsen van producten in dozen. Het bedrijf is continu in ontwikkeling om de concurrentie voor te blijven waarbij innovatie en klantgerichtheid centraal staan.

Dit wordt mogelijk gemaakt door een enthousiast team van zowel mannen als vrouwen waarbij liefde voor techniek voorop staat. Deze formule is zo succesvol dat er genoeg projecten zijn voor de komende 2 jaar. Om deze projecten te installeren en inbedrijf te stellen, hebben zij ervaren service engineers packaging nodig. De cultuur is hard werken, betrokken, sociaal, innovatief en klantgericht.

Locatie
Jouw werklocatie is voornamelijk binnen Europa. Je werkt voornamelijk door de week in het buitenland en in het weekend thuis. Met uitzonderingen daar gelaten.

Afdeling
Jouw afdeling bestaat uit een kleine 20 service engineers packaging en wordt aangestuurd door een enthousiaste en jonge servicemanager met een verleden in de verpakkingsmachines. Hij weet als geen ander hoe het is om als service engineer verpakkingsmachines in het buitenland te werken met alle ins en outs die spelen binnen de projecten.

Stijl aansturing
In deze zelfstandige functie als service engineer verpakkingsmachines krijg je veel vrijheid. Je kan hier goed mee omgaan gaan en draagt verantwoordelijkheid draagt voor jouw werk. Op hoofdlijnen wordt je aangestuurd.

Inwerkperiode, Training & Opleiding
Deze vacature is voornamelijk gericht op meer ervaren service engineers packaging om zo op korte termijn werkzaam te zijn in het veld. Jouw inwerkperiode wordt grondig aangepakt zodat je met de juiste kennis bij de machines staat zodat je als service engineer verpakkingstechniek de juiste oplossingen kan toepassen. Extra opleiding en ontwikkeling is altijd mogelijk door externe trainingen en opleidingen.

Salaris

 • € 2.500,00 – € 4.000,00 basissalaris.
 • Buitenlandtoeslagen.
 • Diverse onkostenvergoedingen.
 • Mobiele telefoon.
 • Laptop.
 • Auto v/d Zaak (personenauto).

Contractvorm
Jaarcontract wat bij goed functioneren wordt omgezet naar vast.

Werktijden
Omdat projecten een strakke deadline hebben, komt overwerk veel voor en als service engineer verpakkingsmachines begrijp je dat dit een onderdeel is van jouw functie. Gelukkig staan daar erg gunstige vergoedingen en beloningen tegenover.

Solliciteren
Heb jij interesse in Vacature Service Engineer Packaging, reageer dan rechtsonder via de knop Reageer direct!

Heb je vragen? Ik help je graag!

Rudi van Vliet

Technisch Recruiter

BEL: 085 00 44 2 33

E-mail: solliciteren@thefieldservicecompany.nl