Vacature Service Engineer Verpakkingsmachines Midden NL Internationaal

Vacaturenummer: 158

Werken als Internationaal Service Engineer Verpakkingstechniek bij een succesvolle en professionele werkgever met een goede balans tussen werk en privé?

Jouw Functie
Als Internationaal Service Engineer Verpakkingsmachines ben jij verantwoordelijk voor de installatie, inbedrijfstelling en service van complexe en innovatieve Case Packaging machines waar allerlei uiteenlopende producten in dozen worden verpakt.

Jouw internationale projecten duren ongeveer een week en je werkt en reist als service engineer verpakkingstechniek over het algemeen op werkdagen en bent in de weekends vrij. Projecten zijn grotendeels binnen Europa.

Je wordt als service engineer verpakkingsmachines in de testfase betrokken in het project. Je krijgt daarbij de ins en outs mee zodat je op de hoogte bent eventuele storingen die nog op locatie verholpen moeten worden. Daarna gaat de verpakkingsmachine op transport naar de klantlocatie met een schip of over de weg. Met het vliegtuig reis je als service engineer verpakkingsmachines achter de casepacker aan en op de klantlocatie aangekomen maak je een inschatting van de werkzaamheden en tijdsplanning.

Als je hulp krijgt van een of meerdere lokale servicemonteur verpakkingsmachines, bekijk je hun kennis en kunde en plan je ze in binnen jouw werkplanning. Bij het installeren heb je te maken met het nauwkeurig afstellen op de andere delen van de productie of verpakkingslijn. Je werkt daarin samen met andere toeleveranciers van verpakkingsmachines of inpakmachines die voor jou in het productieproces van de machinelijn staan.

Tijdens de installatie en commissioning kom je vaak nog allerlei storingen of in te regelen zaken tegen die zowel van mechanische als van elektrische aard zijn. Je bent als service engineer verpakkingstechniek allround in kennis en weet deze met creativiteit en gevoel voor kwaliteit en veiligheid goed op te lossen. Als je er niet geheel zelfstandig uit komt kan je altijd rekenen op backup vanuit de engineeringsafdeling of andere service monteurs verpakkingsmachines.

Tijdens jouw field service project hou je nauwkeurig een rapportage bij (in het Engels) welke dient als log voor toekomstige service engineers packaging die werken aan de machine, maar ook als basis voor facturatie van jouw fieldservice werkzaamheden. Na het opleveren van het project geef je wanneer nodig nog trainingen aan lokale servicemonteurs verpakkingsmachines en operators.

Overwegend zal je in jouw functie van service engineer verpakkingstechniek werken met nieuwe installaties, maar naast installatie van nieuwe verpakkingsmachines zorg je ook voor service en het oplossen van complexe storingen aan bestaande machines bij klanten.

Organisatie
Jouw werkgever is een specialistische machinebouwer van hoogwaardige en innovatieve verpakkingsmachines voor het inpakken van allerlei producten in dozen. Het is een klein maar professioneel bedrijf waar een sociale cultuur hangt. Mensen staan dicht bij elkaar en helpen elkaar graag. Het bedrijf maakt onderdeel uit van een middelgrote organisatie waar veel voordelen door behaald worden in de verkoop van machines en technische vooruitgang. De komende jaren wordt flinke groei verwacht door successen in sales waardoor er diverse vacatures zijn voor service engineers verpakkingstechniek.

Locatie
Midden / Zuid Nederland.

Afdeling
Jouw serviceafdeling bestaat uit een groep van ongeveer 6 x service monteur verpakkingsmachines die varieren in ervaringsniveau van gemiddeld tot zeer ervaren binnen verpakkingstechniek. Jullie worden aangestuurd door een zeer enthousiaste en jonge service manager die met veel plezier en visie zijn service team aanstuurt en opbouwd. Binnen jouw functie van service engineer verpakkingsmachines krijg je veel verantwoordelijkheid en vrijheid en je wordt aangestuurd op hoofdlijnen en resultaat.

Jij beschikt over de volgende talenten

 • Enthousiasme voor jouw werk en proactieve houding.
 • Sterk in je schoenen, je laat je niet snel uit het veld slaan.
 • Flexibele instelling en loyaal.
 • Klantgericht met een drang naar hoge kwaliteit van werken.
 • Respect en interesse voor cultuurverschillen.
 • Sterk in het overbrengen van informatie in trainingen.
 • Leergierige en open houding naar nieuwe informatie en technieken.

Jouw profiel voldoet minimaal aan de volgende eisen

 • Minimaal afgeronde MBO WTB, Elektrotechniek of vergelijkbaar.
 • Kennis en ervaring met PLC technieken (storingen zoeken en testen I/O, geen programmeren). Bij voorkeur Siemens S7 / Allen Bradley kennis, maar mag ook van andere PLC-merken zijn.
 • Bereid veelvuldig internationaal te werken (overwegend door de week weg, reizen meestal op werkdagen, weekenden ben je meestal thuis).
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • In bezit van Rijbewijs B.

Inwerkperiode, Training & Opleiding
Van jou wordt verwacht dat je als service engineer verpakkingsmachines beschikt over een goede allround kennis van WTB en elektrotechnieken. Met deze kennis als basis zal je als service engineer verpakkingsmachines binnen de werkplaats worden opgeleid en getraind op de specifieke machines door ervaren service engineers verpakkingsmachines of assemblage/testmonteurs.

Salaris

 • € 2.500,00 – € 4.000,00 basissalaris (afhankelijk van kennis en kunde).
 • Interessante toeslagen voor buitenlandwerk en overwerk.
 • Onkostenregeling.
 • Mobiele telefoon.
 • Laptop.
 • Auto v/d Zaak.

Carrièremogelijkheden
Binnen dit groeiende bedrijf en de moederonderneming ontstaan door groei vele mogelijkheden om door te groeien. Het is jouw wens om eerst succesvol te zijn in jouw functie als service engineer verpakkingsmachines en op termijn zijn er afhankelijk van jouw functioneren en wensen voldoende kansen voor vervolgstappen.

Werktijden
40 uur per week, exclusief overuren.

Als Internationaal Service Engineer Verpakkingstechniek werk je voornamelijk op werkdagen en ben je meestal in het weekend thuis. Omdat projecten een strakke deadline hebben, komt overwerk veel voor en als internationaal service engineer begrijp je dat dit een onderdeel is van jouw functie. Gelukkig staan daar gunstige vergoedingen en beloningen tegenover.

Solliciteren
Heb jij interesse in Vacature Service Engineer Verpakkingsmachines Midden NL Internationaal, reageer dan rechtsonder via de knop Reageer direct!

Heb je vragen? Ik help je graag!

Rudi van Vliet

Technisch Recruiter

BEL: 085 00 44 2 33

E-mail: solliciteren@thefieldservicecompany.nl